tirsdag 18. februar 2014

Klisterføre og mange nye spor

Drammen og Nedre Eiker har kjørt de aller fleste løypene i Finnemarka, mens Lier har kjørt i Eikseterområdet. På sørsida av byen har det blitt kjørt på skistadion og iStrømsåsen, men ikke helt ned til parkeringsplassene, fordi her er det veldig isete.

Det er under 0 de fleste steder i marka nå, men det har vært plussgrader i dag, så det blit fort litt isete nå på kvelden. Velg da isklister i bånn (tynt) som varmes inn, med universalklister oppå.

10 kommentarer:

Runar sa...

Gått kamstrup og ulevann/langvann,solvang,tverråsen og goliatløypa idag. Sporene er kjørt opp(ikke tverråsen da jeg var der),men merker meg at de var vesentlig bedre frest i nedre eikers løypenett enn i drammens,med lite is og klumper i sporet som resultat. De har kanskje en bedre maskin?
På løypa fra vrangen er partiet fra veien ned til solbergseter og opp til solbergvann uten spor og nesten ren is.deretter fin løype til ett stykke utpå veien syd for ulevann. Bra videre derfra.
Brukt blåklister i bunn og multigrade oppå,men fikk bedre resultat med KR40(swix lilla-klister)etter ulevann.

Magnus G sa...

Raskt og fint føre nå, i motsetning til hvordan det var i helgen. Testet Tverråsenrunden og Kamstrupen i kveld og det var flotte forhold. Fulgte tipset med å varme inn isklister for så å legge et tynt lag med universalklister på toppen. Hadde spikerfeste store deler av turen, men det er vanskelige å unngå slitasje.

Dagis sa...

Samme her. Knallfeste og god glid med isklister og universal. Gikk natthauernløypa og på de 13 km var det minimalt med slitasje.

Gunnar Schei sa...

bra tilbakemeldinger, morsomt at det ble natthauern :)

Anonym sa...

Det snør nå i Lier. Hva blir smøretipset for natthauern hvis det kommer litt snø ila dagen?

Runar sa...

Har ofte lurt på hva en bør smøre med når det legger seg litt tørrsnø i eller blir blandet inn i sporene som er isete fra før,som nå. kommer det endel er det jo greit, over til voks, men har dårlig erfaring med voks oppå klister for det skal ikke mye tørrsnø til før det bare blir kladd.

Anonym sa...

Smøretips til Natthauern hadde vært kjærkomment. Jeg la på baseklister i går kveld for å spare inn litt tid etter jobben i dag. Men kan det kanskje være behov for en rask omsmøring etter jobben?

Dagis sa...

Natthauern.

Ser at det har kommet 1 cm nysnø i følge snødybdemåleren ved Garsjø. Og temperaturen er 2-3 minus. Løypekjørerne er ute nå. De kan frese opp både omdannet og tørrere snø. Det er meldt litt mer snødryss på ettermiddagen og kvelden. Har mest trua på tørrvoks akkurat nå. Men veldig bra om noen som er ute på tur i dag legger igjen tips her. Eller om Gunnar kommer med mer kvalifiserte råd.

Anonym sa...

Jeg var dønn sikker på isklister + universal til natthauern, men med dagens vær tar jeg gjerne mot smøretips, Gunnar! Hilsen Richard

Axel sa...

Ute midt på dagen i dag med isklister i bånn og rode multigrade oppå. Ikke optimalt, dårlig glid pga nysnøen og tendens til tjuvglipp. Gikk gradestokkrunden ved snaukollen.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk