mandag 3. februar 2014

Delvis klisterføre og treg start på uka

Da er det ganske varmt, ca + 2 grader og våt snø. Litt kaldere i høyden. Siden det er litt blanding av våt nysnø og litt tørrere snø der det kjøres på nytt, så er det flere alternativer som kan fungere. Selv vil jeg anbefale Rode silver klister, som er svært bra på blandingsføre.

Jeg får også rapporter på at VR60 fungerer bra. Kanskje litt bakglatt der sporene er glaserte.

I dag har ikke mange spor blitt kjørt på nytt, men Drammen har kjørt fra Sparavollen til Tverken og Skimtrunden. Øvrig løypenett på begge sider av elva er stort sett kjørt opp, så mulighetene ligger åpne.

Lier melder at de vil kjøre løypene i Eikseterområdet i dag.

Mange synes kanskje at det er kjedelig med mildvær. Selv synes jeg det er bra - snøen får satt seg litt mer, sporene vil bli litt fastere (har slitt litt med at stavene "forsvinner" under staking). Dessuten har jeg endelig fått prøvd de nye klisterskia som jeg kjøpte i april :)

Oppdatering mandag kveld: Der det ikke er kjørt på nytt er det ofte isete, her må isklister i bånn for å få et skikkelig grunnlag. Men når de kjører på nytt gjelder smøretipset over.

11 kommentarer:

Stian sa...

Gikk en tur i går. Fra landfall, inn på kamstrupen fra 'andre'krysset og marivann rund , tilbake til Tverken og ned.
Snødde kraftig, og det kladda som et uvær den første km +. Dårlig og hastete smøring fra min side. Fikk skrapet av og lagt på vr45 som funka fint. Egentlig helt greit i kamstrupen, noe igjen snødde spor, og veldig bløtt så staven 'forsvant' litt når man staket. Prøvde oss over vrangen, men droppa det, ikke spor( eller jo, en stakkar hadde tråklet over til andre siden, men ikke ut og over mot løken)mye snø og slush under den igjen ute på vannet.

Anonym sa...

zero-ski aktuelt slik det er nå?

Anonym sa...

La idag på swix sølvklister og gikk fra landfalltjern til tverken, det var stort sett med glipptak, la så universalklister oppå og gikk tverråsrunden,skimten,skimtrunden, det ble en del lugging og etterhvert is i klisteret og dermed atter glipptak, kanskje fordi snøen var tørrere i høyden. Vanskelige smøreforhold synes jeg. Løypene ble nettop kjørt over storsteinsfjell, de så veldig fine ut.
Goliat og marivannrundene var dårlig med mye snøfall fra trærne,ikke nykjørt.
Det skrives endel om Rode-klister her, er det bedre?

Gunnar Schei sa...

min erfaring er at klisterne til Rode er mer anvendelige, altså tåler felre typer snø og et større temperaturspekter enne swix. Hvis jeg var deg ville jeg har kjøpt Rode multigrade klister, rode rossa og rode silver.

IL ROS sa...

Gikk Tverråsen, Skimtrunden, Storsteinsfjell i går på V55, greit feste bortsett fra der det hadde rast fra trærne og på slutten av turen da temperaturen sank litt.

Anonym sa...

Konnerud - Skistadion i går kveld.
Nyoppkjørte løyper - Rode Multigrade -6/+6. Knallski!

Kristine sa...

Hei, hva heter den supertørrvoksen til Rode. Det er jo mange typer multigrade, men det er visst en type som er spesielt god og med stort spenn på gradebarometeret. Tror den er litt dyrere? Eller?

Anonym sa...

Vet ikke hvilken du tenker på, men du finner alle vokser fra Rode her: http://www.rodewax.it/m4n/en/Products/1-2/Stick.html

Anonym sa...

zero-ski kan fungere fint nå. var nok noen som brukte det på hauern.
hva smurte dere forresten med dere som gikk hauern i år?

Tom Christian sa...

Zero-ski fungerte helt greit på Hauern, alle klassevinnerne gikk visstnok på Zero ski. Jeg hadde brukbart feste med Zero ski, men følte ikke at det var bra. Men jeg snakket ikke med noen etterpå som var fornøyd med voks eller klister. Jeg er enig med han som sa at Zero ski var det beste av de dårlige valgene.

Anonym sa...

Jeg gikk ut i siste pulje og smurte med VR70. Ble for det meste dårlig feste, og en del kladding de siste 7-8 km.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk