onsdag 12. februar 2014

Klisterføre under 400m, tørrføre over

Var ute og gikk en hodelykttur på Skimtplatået i går kveld, og starta fra Landfalltjern, hvor det var typisk klisterføre (brukte Rode Rossa, universalklister var bedre). Men fra Steinkjerringa og opp var det i økende grad tørrføre. På Skimtplatået var det rent tørrføre.

Min anbefalning er å holde seg til en sone. Allerede i morgen kommer det mer snø og tørrføre, før det skal bli varmere igjen mot helga. Så her gjelder det å følge med i svingene for å treffe med smøringa :)

Drammen har i dag kjørt på Spiralen og Kamstrupen. Nedre Eiker har kjørt Årbogen og fra Ulevann, rundt Vrangla og ned til Dypingen. Lier har kjørt alt i Eikseterområdet, samt opp til Skimten, Tverråsen og Storsteinsfjell.

Sør for byen: Strømsåsen, Hallermoen, skistadion.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Har fått kjøpt Rode klister du har anbefalt,bl.a Multigrade , men usikker på den Rode Rossa, er det Rossa Special du mener? Og Rode Silver Extra?

Dagis sa...

Godt råd å holde seg i en sone. På vei fra Landfalltjern til Skimten fungerte Swix universal VM-klister bra mellom Ballklubbhytta og Tverken. Før dette var glapp det, etter dette kladda det. Løsningen må da bli: Gå Kamstrup-Marivann.

Gunnar Schei sa...

nei, ikke silver extra. vanlig silver.
ikke Rossa special, men vanlig rossa.

Gunnar Schei sa...

eller så kan du gå på blanke ski og stole på overkroppen Dagis ;)

Anonym sa...

Se det,så har jeg kjøpt feil. De hadde bare extra og special de steder jeg sjekket. Kan sikkert brukes til noe likevel:)

Per Olav Horne sa...

Eller du kan bytte.

800m på Åssiden i ettermiddag var dårlig. Mer sen vår med større hull i løypa med bekker. Ny tur senere i kveld til Skimten. Så får vi se om snøringen satt.

Per Olav Horne sa...

Det ble ikke Skimten men en tur rundt Vrangla. I går kveld istedenfor. Rundt 0 grader og hadde klister under. Skikkelig tørvoksføre med dertil kladding. Masse snø og gode løyper. Så der er det bra.

Vebjørn sa...

Finner lite info om løypestatus idag. Er det noen som har vært på tur idag?

Runar sa...

@Vebjørn
Drammen har etter snøfallet kjørt Kamstrup,Goliat,Tverken,Skimtrunden. Ikke spor fra Liersida over Skimtvarden,Storstein eller Tverråsen nå for en time siden. Tørrere snø på Skimtrunden,vr50 ok der,noe mildere på Kamstrup.

Haflan sa...

Lier kjørte en maskin, som kom fra Tjuvtjern, for en time siden opp mot skimten. Jeg antar de har kjørt Tveråsrunden. Flotte forhold i dag med rubbski. -1 på Skimten, -0.5 på Tverken og +1 ved Landfalltjern. Brøytebilen har av en eller annen grunn stoppet midt i bakken opp mot Landfallhytta. 25cm vår nysnø og lett å sette seg fast om man har en lav bil.

Vebjørn sa...

Takk for oppdatering Runar og Haflan!

Anonym sa...

Ved smøreproblemer er det bare å ta av festesmøringen og skøyte en tur, feks i skøytetraseen rundt hvalsdammen. Nypreparert og fine forhold der i kveld.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk