mandag 17. februar 2014

Påskeføre - kaldere i vente

I dag er det + 4 grader og typisk påskeføre med universalklister oppå, og is/grunnklister i bånn. Men allerede i kveld/natt er det meldt kaldere. Merk: Er det isete spor, så holder det ikke med kun universalklister, du trenger isklister i bånn.

I dag har Drammen kjørt opp til Skimtrunden. Lier har ikke oppgitt noe, men jeg ser at sporene er nykjørte på Martinsløkka via webkamera. Øvre Eikser har kjørt fra Hokksund og helt opp til Snaukollen. På sørsida har det blitt kjørt på skistadion og lysløypene ved Mifhytta.

Om du skal ut ila dagen ville jeg vurdert å tatt turen opp på Snaukollen, det er ikke så ofte den er kjørt.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Er universalklister kun swix sin variant,eller er Rode multigrade også ett universalklister?

De har nok kjørt til Snaukollen, men neppe fra Ulevann slik at man kan komme seg dit fra Drammensmarka. Ikke en prioritert løype det der. Vet du om de har sluttet med tømmertransport på Vrangenveien til Solbergvann og kjørt spor der?

Anonym sa...

Synes det er trist hvis et så fint renn som NattHauern blir avlyst fordi det er for få påmeldte! Slike lokale renn burde det støttes bedre opp om og bedre trening får man ikke. Fjorårets renn var veldig fint! Meld dere på asap!

Unknown sa...

er det en feil på skisporet.no ?
det står at de ikke har kjørt opp i lier på flere mnd.

skal ut å teste ski på onsdag og fredag, noen tips til hva jeg kan smøre med?

Anonym sa...

@ Sander
Skisporet.no er ikke brukbar vedr. Finnemarka, merkelig, og ganske så irriterende! :)

Thomas sa...

Er rode multigrade et godt alternativ dersom det blir kaldere i løpet av kvelden også?

Anonym sa...

Jeg skal tidlig uta i drammensmarka i morgen. Det er meldt 0-4 kuldegrader på tverken.
Klister? Eller klister med dekning slik det ser ut nå?

Anonym sa...

Har vært ute i efta fra gamledammen inn kamstrup og videre nesten til solbergvann og tilbake til goliatløypa,tverken og skimten. Knallharde ikke nykjørte løypetraseer og is-spor. Gått på multigrade og deretter swix universal oppå, synes ikke det var noe særlig bra.

Anonym sa...

Helt umulig fra Drafnkollen, gikk på universal, total bom. Knallharde spor. Bedre på stadion!

Karianne sa...

har også sveipet over løypene i dag - var ute fra 13 til 17, harde og isete spor, universalklister funka brukbart den første timen - etter det var det bare å stake/danse :)

Runar sa...

@Karianne
Du har altså staket/"danset" i tre timer, det må jeg si, imponerende :) Hvor langt har du gått, nykjua?
Synes selv det er tungt å skøyte på såpass harde løyper med klassiskski.

Gunnar Schei sa...

masse spørsmål, her er noen svar:

- Rode sitt universalklister heter Rode Multigarde klister. Jeg synes dte er bedre enn swix sitt

- testing av ski onsdag og fredag er det altfor tidlig å si noe om. Nå er det isklisterføre, men det er meldt snø, så du får følge med her, så skal jeg legge ut smøretips både onsdag og fredag

- skisporet.no er ganske fra i Finnemarka, men Lier sitt løypenett er ikke oppdatert

- Rode multigrade er bra, men blir det isete trenger du i hvert fall isklister under som grunning (varmes inn). Er det veldig hardt er det kun isklister som duger, men da vill jeg ha funnet et sted å gå som har nykjørte spor, feks Konnerud

- I morgen tidlig tipper jeg isklister med universalklister oppå er det beste

- multigrade med universalklister oppå er ikke noen vits, da dette er ganske like klistere. Men isklister undr (feks swix blå isklister) som varmes inn, det er bra nå.

Dagis sa...

Moro med skarpt føre igjen! Isklister med universal over fra Landfall i kveld. Knallfeste og vanvittig gli.
Nå er det også skare for de som ønsker å skøyte offpiste.

Og husk å melde dere på Natthauern. I kveld!

Kristine sa...

Kanskje du skal legge ut på forsiden av bloggen at lier-ski.com har til enhver tid oppdatert løypestatus for Eiksetraområdet, Kjekstadmarka og Vestmarka (Liersiden)?

Løypetelefonen er nedlagt.

Gunnar Schei sa...

er ikke enig i at lier-ski.com har oppdatert oversikt over de omrpdene de sier de har oversikt over. Nesten hver gang jeg sjekker på morgenen så er den ikke oppdatert ift hva som faktisk er kjørt. Det er sikkert frodi de kjører alt først og oppdaterer etterpå.
Så den tjenesten tenker jeg har et forbedringspotensiale, selv om det er en kjempegod ide! Det beste ville vært om de fortsatt brukte skisporet.no med lier-ski.com som supplement

Kristine sa...

Ja, du har rett i det, at den oppdateres ganske sent. Men pleier å stå hva som er planlagt kjørt opp i alle fall. Vi får håpe det blir dreis på Lier på Skisporet etter hvert ja :-)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk