søndag 23. februar 2014

Klisterføre

i dag har jeg tatt turen til Sørkedalen for å gå det utsatte Sørkedalsrennet. I dag gikk jeg på en relativt grov slip, med HF8 - hadde god glid. Brukte isklister i bånn, som ble smeltet inn (tynt) og avkjølt over natta. Deretter la jeg på Swix KX 40S Silver. Dette var en åpenbaring! Det ga godt feste både på +3 grader og sørpe i startområdet, og det fungerte godt på toppen hvor det var 0 grader og finkorna snø. Imponerende.

Men husk: Tynt lag.

5 kommentarer:

Bjørn sa...

Siste laget med klister må ikke legges for tynt på. Det er en vanlig feil. Det gir dårlig feste, sug og dårlig glid (pga overflaten blir blank). Men alle lagene før det siste må legges tynt.

Anonym sa...

om noensom har erfaring med Rode Rossa kan svare på dette, jeg skulle prøve den typen for første gang idag,men ble overrasket for jeg får knapt klisteret ut av tuben, det er seigere å få ut enn swix isklister,men skal ikke dette være en myk klistertype? bare lurer på om det kan være noe feil med den.

Forøvrig fungerte multigrade greit i Drammensmarka idag,men ikke optimalt.

Gunnar Schei sa...

Rode Rossa er en ganske mye glider ja, så jeg vet ikke hva som var feil. Varmet du det opp i hånda?

Bjørn: Når jeg legger klister legger jeg aldri mer enn to lag, så tynt må det bli uansett, hvis ikke blir det subbing mot snøen. Den vanligste feilen, slik jeg observerer det, folk flest gjør, er å legge altfor tjukt på - men selvsagt kan det legges for tynt også.

det jeg ofte ser er at folk legger klisteret ute i skogen når det er kaldt, og så blir det ikke dratt ordentlig ut, men ujenvt med små klumper nedover hele. Jeg pleier å legge klisteret hjemme før jeg drar ut :)

Anonym sa...

Klistertubene lå i sekken inn mot ryggen,men jeg varmet dem ikke opp først, dog var det enkelt å ta på multigrade som hadde samme oppbevaringstemperatur. Uansett usikker på bruksområdet til Rossa, det som står angitt på tubene på forskjellige klister er jo temmelig likt,sett bort fra isklister selvsagt.

Gunnar Schei sa...

Min erfaring med Rossa er at det funker bra rett over null grader på snø som er relativt finkorna, men våt/kram. Tror ikke jeg brukte det noe særlig i fjor, men i år har vi jo hatt en helt annen værtype.

hovedpoenget med Rossa er, slik jeg ser det, at det ikke er så agressivt som universalklister, og tåler litt mer finkorna snø.

Silver er ikke helt ulikt, men tåler kanskje bedre en blanding av snø som inneholder mer tørr snø, enn det Rossa takler.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk