fredag 15. februar 2013

Oppdatert Smøretips Montebellorennet

Oppdatert kl 18.30, fredag:

Basert på at det vil være noe nysnø i kveld/natt, at det vil være ca -2 på start, men at det kan stige til 0 grader i løpet av dagen. Dette vil gjøre det ganske greit å få feste. Skulle tempen bikke over på plussgrader blir det litt mer utfordrende, men siste værvasel sier at det først vil være 0 grader kl 14 i morgen.

Jeg testet ski på Konnerud i dag, da var det oppholdsvær og -1,5 grader, ganske likt det som er meldt i morgen. Da fungerte VR45 ganske godt på festet, og med VR50 var det spikerfeste.

Glid:
1. Velg ut et par ski med en medium slip. B- hos Bjørn Myhre Slip ser ut til å være ideell.
2. Rens skiene skikkelig i festesonen. Fjern også evnt urenheter i glidsonen.
3. Legg på LF 7 glider, mett sålen og sikle børste.
4. Legg på Swix HF 8 (-4 til +1) som sannsynligvis vil bli bedre og bedre utover dagen. LF glider har langt mindre fluor enn HF glider, det er en merkbar forskjell, særlig når det blir varmere og våtere. Men LF er bedre enn ingenting.
4. La glideren avkjøles. Sikle av glideren, men uten å bruke for mye makt. Bruk en kobberbørste til å børste vekk glideren. Ta ca 15 drag med en fast og stå hånd. Fjern overflødig glider underveis med rent papir (torky fungerer greit)
5. Bruk en nylonbørste til slutt for å polere. 5-10 drag.

Feste (oppdatert kl 18.30):
Når det beveger seg fra minus til pluss kan det bli en utfordring. Mer at tidlig startende på den korte distansen (27km), ikke burde ha noen problemer
6. Rubb festesonen med sandpapir.
7. Legg på grunnvoks. Mange sverger til Toko grunnvalla, Swix sin er også helt ok.
8. Smelt inn grunnvoksen med et strykejern (helt et annet strykejern, slik at du ikke får festevoks i glideren neste gang). Fordel voksen jevnt utover med kork. Avkjøle.
9. Legg på 3 tynne lag VR45  i hele festesonen. Kork ut mellom hver gang.
10. Legg på 3 tynne lag VR50  i en stadig kortere del av festesonen. Kork ut mellom hver gang. Det siste laget legges rett under foten, i "tråkket". Det er viktig at festesmøringa legges i tynne lag med en lett hånd, slik at det ikke blir ujevnt.
11. Dersom du starter seint, kan det lønne seg å legge et lag VR55 i tråkket. Jeg har ikke tenkt å gjøre det, men tar med mykere smøring til start for å vurdere forholdene der.

Rode: Bruk Rode Violet Multigrade i stedet for VR45. Bruk Rode Violet (zero) i stedet for VR50. Jeg har ikke noe forslag for smøring som funker ved +1 grad, men skal komme tilbake med det.

Jeg tror ikke det blir særlig glaserte spor og behov for klister. Det er en sjanse å ta, men det er så finkornet snø nå at klister framstår som en større risiko.

3 kommentarer:

Bjørn sa...

Takk for knallbra smøretips! Godt feste og god gli med vr45/50:-)

Tom Christian sa...

Som jeg sa til deg i sporet, bra smøretips!

Gunnar Schei sa...

godt å høre, jeg opplevde også å ha veldig godt feste :)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk