tirsdag 26. februar 2013

På vei mot klister?

I skrivende stund er det nesten +8 grader på Skimten, og med -2 nede i byen, har vi fått inversjonsliknende forhold. Det byr på smøreutfordringer, vi regner med minusgrader og hardere løyper til kvelden, så da skifter det fort. Akkurat nå, når det er så varmt, vil jeg tro at vi må fram med klisteret, feks Rode silver eller Swix KR50. Begge disse tåler blandingssnø, altså grov og fin snø blandet inn i hverandre. Men jeg har ikke vært i skogen og sjekka, så ta tipset med en klype salt, og stol på deg selv om termometeret når du kommer deg ut i skogen.

Selv går jeg på blanke ski om dagen, trener nesten utelukkende staking :)

I dag har NEdre Eiker kjørt opp hele løypenettet fra Årbogen, opp til Solbergvann, ned til Marimyr, Aron og Solbergelva, samt rundt Ulevann og Vrangla. Veldig fine løyper her oppe. Drammen har kjørt på Spiralen. lier har kjørt Eiksetra-Saga-Kanada og ut til Fallet.

Løypene som ble kjørt i går holder nok ennå, men i morgen tidlig bør det nok kjøres igjen, og da får man fram mer finkorna snø, så fra i morgen tidlig vil det nok være tørrvoksføre til sola kommer fram.

11 kommentarer:

roger sa...

gikk på rex tapegrip i dag var ikke superbra men greit nok..gikk hokksund ormåsen hoensvannet...men så er det til gjengjeld kjempevær for kakao og appelsin...

IL ROS sa...

Temperaturene på lier-ski.com må være feil nå midt på dagen. Det viste fra 4-8 pluss i marka, mens på bilen ved Eggevollen var det rundt 0/-1. Og de analoge målerne som henger rundt om kring viste rundt 0. Gikk på Rode weiss, med noe eldre V45 i bunn. Funket greit der sola ikke har tatt, men ganske glatt i sporene som har stått en del av dagen i solsteika.

Anonym sa...

Isklister med VR45 funka supert i kveld opp til Tverken.

Kaptein Knutsen sa...

Det var ca 5 pluss både på Tverken og Marimyr i formiddag, så Lier-Ski var ikke helt på trynet. Med kalde netter, inversjon og sol som begynner å ta kraftig midt på dagen så kan det bli store lokale temperaturvariasjoner.

Vebjørn sa...

V45 fungerte veldig bra fra Landfall til Skimten i går kveld.

Per C sa...

Hva tror ekspertene om smørning i kveld ved 19tiden?

Per C sa...

Fra Landfall og innover. Hehe.
Voksføre fortsattr?

Anonym sa...

Er hyttene i Sagdammen området åpne nå i vinterferien?

Anonym sa...

Hei
Blir det Vasaloppet i år Gunnar?
Hva tenker du i så fall om festesmørning? Klister med dekning eller er grunnvoks nok. Eller går du på blanke ski.. ? :)

Thomas sa...

Hei,
Gikk en tur rundt skimten i dag kl 15, smurte med universalklister i mangel på noe annet og hadde veldig bakglatte ski. Er det stor forskjell på dette og feks KR50 som du anbefaler? Eller ville du anbefalt en annen type klister i dag?

Gunnar Schei sa...

Vasaloppet i år :)
Festesmøring blir nok Rode multigrade, ikke klister, det er meldt litt nysnø på lørdagen. Men må vurdere når jeg står i Sälen og kan kjenne på snøen

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk