mandag 4. februar 2013

Hauern - flott arrangement

Jeg hadde gleden av å gå Hauern igjen i går, etter at jeg måtte kaste inn håndkledet i fjor. Og arrangementet blir bedre og bedre:
- varmetelt og god organisering på start
- starten trukket noen hundre meter inn i skogen
- drikkestasjon på Nykjua (veldig bra, det er da den trengs!)
- faste, fine spor etter jevn løypekjøring siste uka
- godt organisert matstasjon på Eiksetra og Tverken
- skistativer på Spiralen
- varmetelt med servering av lapskaus i mål.

Om jeg skal ønske meg en ting, så er det at det også finnes kald drikke på matstasjonene :)

Gratulerer til arrangøren! Spesielt morsomt var det også å se at så mange familier hadde tatt turen fra Eggevollen på Halvhauern og Familiehauern.

7 kommentarer:

Lars Petter sa...

Bra oppsummering!! Kjempebra arrangement og moro å se så mye folk i marka!! Hvis jeg skal komme med et ønske til forbedring for neste år må det være at Drammen ikke setter spor i svingene i utforkjøringen fra Landfallhytta til Stibolt + ved Klopptjern. Disse er på kanten skumle i høy fart med spor.

Anonym sa...

Flott arrangement ja og veldig moro å se så mye folk i løypene!!

Et lite spørsmål her på bloggen: Er det noe som har erfaring med Vasaloppet, sett i forhold til Hauern? Tenker da på hva slags tid man da har på Hauern og hva tiden ble på Vasaloppet :) Takker for innspill!!

Anonym sa...

Hauern vs Vasa er det nok ingen tidsmessig formel på, men du kan kanskje doble tiden din. Sånn ca...?

Anonym sa...

Veldig ulike renn, men til de som tror at Vasan er flat, kan jeg informere om at det totalt sett er flere høydemetere enn i feks Birken

Gunnar Schei sa...

Det er ikke flere høydemeter i vasan enn i Birken, men de første 5 milene er det ganske kupert.

Vasan har jo en helt annen profil enn Hauern, det er jo en typisk stakeløype, hvor du særlig de siste 4 milene har mye igjen for å trene mye spesifikt på staking, feks på rulleski om høsten. Løpstiden er også så lang at matinntak er veldig viktig, viktig å ha nok saltet i kroppen etc.

En formel som kan passe sånn brukbart er å doble tiden i Hauern + 5 minutter tillegg for hver startled man er bak eliten. Men det krever mer trening og flere mil i beina for å klare Vasan, særlig de siste to-tre milene er en utfordring for de aller fleste fordi det røyner på

Unknown sa...

Fint løp! Men kunne ønske det var kald energidrikk på alle drikkestasjoner, pluss evt. noe banan

Anonym sa...

Takker for gode tips ifm Hauern contra Vasaloppet. Jeg er bare spent på om det går an å se en "tråd" ifm sluttiden på Hauern opp mot Vasaloppet. Blir spennende å se om formelen din virker Gunnar, jeg håper du ikke treffer helt med den der :-)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk