lørdag 2. januar 2021

Eventyrlig i skogen nå!

Det er flotte forhold i skogen nå, ca 1 m snø og fine spor overalt. Det er litt løst her og der, stavene kan gå igjennom, så jeg anbefaler brede trinser om dere har den muligheten. I går gikk jeg en litt lengre tur fra Landfalltj via Skimtrunden til Storsteinsfjell (her møtte jeg totalt 0 personer) og via Tverråsen tilbake. Det er ganske mye folk langs "motorveiene" til Tverken og på Tverråsen, men nesten tomt ellers.

I går brukte jeg vanlig blå swix og det fungerte utmerket, det er kanskje en tanke varmere i dag så blå extra er bra. VR40 vil også fungere godt, særlig oppe i høyden.

Merk at det enkelte plasser er bekker og myrer som ikke helt har frosset, dette gjelder langs hele traseen beskrevet over.

I dag har Lier kjørt samtlige løyper i Eikseterområdet, inklusive Tverråsen og Storsteinsfjell, mens Drammen har kjørt mesteparten av løypenettet, inklusive ned til Turheisen. Det er ikke kjørt forbi Goliaten eller de nederste delene på Spiralen (Kanonveien). Det er også kjørt i Ulevannsområdet.

På sørsida er det kjørt på skistadion på Konnerud, samt lysløypene på Mif-hytta og Bremsarunden.

Jeg vil få rette en stor takk til løypemannskapene som har gjort en formidabel jobb med å rydde sporene etter alle trærne som har falt over sporene de siste dagene.

4 kommentarer:

Megalep sa...

Har du noe info om Eiker har kjørt fra Ulevann retning Vrangla-Langvann-Svarthavna? Det ser ikke sånn ut på skisporet.no men Eiker har en tendens til å oppdatere dårlig så det kan jo være. Litt kjedelig å legge ut på den runden om det blir retur ved Ulevann..

Gunnar Schei sa...

Godt spørsmål Runar, det ser ikke slik ut på skisporet.no, men det er veldig underlig å ikke kjøre rundt Vrangla, det er jo en meget enkel trase å kjøre. Jeg skal høre litt med folk som har vært i området

Gunnar Schei sa...

Jeg kan bekrefte at det ikke er kjørt rundt Vrangla eller ned til Langvann, usikkert av hvilken grunn

Megalep sa...

Var til Ulevann i efta. Møtte på, kom bak løypemaskinen ved Marivann, det var årets første kjøring(med trerydding) på akkurat det strekket. Snakket med noen ved Ulevann som sa det ikke var kjørt videre retning Langvann/Vrangla. Vi får anta det skyldes trebrekk. Forøvrig litt ymse glid og feste i efta..Vr45.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk