tirsdag 26. januar 2021

Kaldt og klart og fine forhold

Det er i morgentimene ned mot -20 grader i groper og søkk, slik som Garsjø. De ter klarvær og kaldt, men stille luft, noe som gjør at kulda synker ned i groper og søkk i terrenget. Man kan oppleve at det er mye varmere i høyden (feks -5 på Storsteinsfjell i skrivende stund) enn på nevnte Garsjø. Kle dere etter forholdene!

Det er lett å få feste nå, bruk blå swix. Men ha helst grunnvoks i bånn siden det er en del slitasje på smøringen pga tidvis noe isete forhold og noe grovere snø. Merk at det i utforkjøringer har blitt litt sporete flere plasser, og mange står og ploger i selv små bakker noe som gjør at is kommer opp fra tidligere snølag i vinter. Vis litt forsiktighet i utforkjøringer, så går det bra. Dette gjelder særlig i litt lavereliggende områder, og særlig der det har gått mange.

Anbefaler relativt finslipte ski for god glid på dette føret. Som tidlligere skrevet på denne bloggen så bør alle skiløpere med respekt for forholdene ha minst to skipar - et litt grovslipt for grov snø og klisterføre, og et litt mer finslipt par for nysnø og finkorna snø. Det er ikke et musts - men gliden og skiopplevelsen blir mye bedre, synes jeg!

Ingen kommentarer:

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk