torsdag 14. januar 2021

Kalde, flotte forhold de fleste steder

Det har kommet litt mer snø de siste dagene, men ikke store mengder. Det er stor forskjell på snømengden 200 moh oh 400 moh, og det er langt bedre i høyden.

Oppe i høyden vil jeg påsta at de aller fleste løypene er kjørt opp både i Lier og Drammen. Det har vært en del utfordringer med mange trær som har brukket og som må ryddes vekk. Jeg ser at sporene rundt Vangla ikke er kjørt.

Forholdene er gode, med ca 1 m snø og kaldt. Det er blåswixføre og ganske enkelt å få feste. Ikke legg for tjukke lag med smøring. Bruk ski med en fin slip.

Det har vært en del spørsmål rundt isen og om denne er trygg. Jeg vil ikke være bombastisk her, men siden det nå har vært ganske kaldt ganske lenge er nok isforholdene ganske ok. Men merk at det var veldig mye av og på til og med jula, så helt sikker kan man nok ikke være, det kom mye nedbør så områdene der bekkene renner ned er usikre.

Oppdatering kl 16: Løypemaskinene er på vei rundt Vrangla nå og har kjørt til Langvann og løypenettet ned til Svarthamna

2 kommentarer:

Arild Myhrs sa...

Jeg og mange med meg gikk over Garsjø igår. Bra forhold.
Imidlertid vanskelig å komme inn til Grunnvann. Håper denne løypebiten blir ryddet for trær.

Megalep sa...

Vært over isen på Ytre Langvann, Goliaten, Tverråsvann og Tjuvtjernet oppå Tverråsen i dag,og den var ihvertfall solid nok der jeg gikk.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk