fredag 1. mars 2013

Klart for en strålende skihelg!

Da er alt klart for den siste helga i vinterferien, og utsiktene er strålende!

Drammen har i dag kjørt mye av løypenettet: Spiralen-Tverken-Skimtrunden. Lier kjørte fra Sjåstad og Eggevollen til Eiksetra og Svarthamna, samt rundene på Tverråsen og Storsteinsfjell. I kveld er også alle løyper over til Saga og Kanada kjørt, og det er flotte forhold.

I nykjørte spor der hvor sola ikke har tatt er det tørrføre, men utover dagen blir det klisterføre. Basert på tilbakemeldinger her bør man midt på dagen legge tynt-tynt med isklister i bånn, og så enten universalklister oppå. Sølvklister, som takler blandingssnø er et alternativ. En tredje mulighet er å legge tørrvoks oppå, hvis du skal oppe i høyden eller gå i skyggen (feks fra Kanada). Men her må dere føle dere litt fram, forholdene skiften ganske mye nå.

Bloggen bli ikke oppdatert ytterligere denne helgen, men som vanlig kan dere oppdatere hverandre i kommentarfeltet. God skihelg!

6 kommentarer:

Ingunn sa...

Vet noen om årets Vinterferieløype har vært noe mer enn "postkassa" på Tverråsutsikten?

Dagis sa...

To kjappe rapporter fra turer i dag:

Tidlig morgentur fra Urdevann til Glitre før vinden satte inn for fullt. Det meste var kjørt og dermed også forholdsvis tørr snø og lite is. Gurupute og Rode Multigrade Violet viste seg å gi i overkant godt feste og dermed også dårlig glid.

Ettermiddagstur Landfall-Urdevann-Svarthavna-Eiksetra-Landfall. Veldig isete og ekstremt med bøss. Baseklister pluss VM Universal fungerte veldig bra. Men vinden har fyllt alle sport med store mengder granbar, bark og kvist.

roger sa...

ja synd med denne vinden som også fylte løypene i Hokksund med kvist kongler i løypene ..meget varierende forhold..hadde universal klister..som ble krydret med kvist og kongler...ikke bruk de beste skia nå..

PArK sa...

Vinterferieløypa har de siste år kun vært boka på Tverråsutsikten. Tidligere brøytet vi opp fra Kamstrupen via Lomtjern, Tverråsvann, St. Valladolid, Tjuvtjernsdalen til Skimten. Da til sist ingen tok turen, ble dagens utgave en realitet.
Vinterferieløype også sør for byen, se www.dotf.no
Premier både til barn og voksne i jubileumsåret! Hva med gratis opphold på Rauhelleren til sommeren..?

Ingunn sa...

Takk for svar!
Husker tidligere vintre med vinterferieløypa...
Går det an å få et kart over hvor den gikk, slik at man eventuelt kan gå løypa umerket?

Anonym sa...

Supert i marka nå. Gikk i går kveld, universalklister satt perfekt og sporene er veldig bra. Vi er heldige som har et så godt preparert løypenett i nærområdet vårt. Ut på tur folkens! :)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk