onsdag 6. mars 2013

Nye spor

Hei, Drammen har kjørt mye av det som ikke ble kjørt i går, Spiralen, Tverken og Kamstrupen. Lier har kjørt fra Sjåstad og opp til Sauekollen.

Det er fremdeles klisterføre, med isklister i bånn, smeltes inn og avkjøles. Og så universalklister oppå.

Sesongen er på hell, synes jeg, når snøen minker og tempen stiger. Men det betyr ikke at det er slutt på snøen - de ivrigste vil sikkert gå på ski til langt uti april :)

11 kommentarer:

Magnus G sa...

Hvordan er det med bøss (kvist og kvast) i løypene fra Landfalltjern retning Ulevann nå? Tenkte å benytte fridag imorra til skitur. Har dårlig erfaringer med bøss og klister fra helga, men har ikke vært ute i løypene siden det.

Magnus G sa...

Ser forøvrig at du skriver at det er nykjørte spor, men innebærer dette at bøsset har forsvunnet ned i snøen?

Thomas sa...

Gikk noen runder i lysløypa ved MIF-hytta i kveld. Var ganske isete i sporet da det ikke er kjørt opp på et par dager. Dog minimalt med bøss i forhold til finnemarka.

Dagis sa...

De siste dagene har det vært betydelig mindre bøss enn lørdag. Helt greie forhold fra Landfall og oppover. Noe bøss der skogen er tett på løypa men dette bedres etterhvert som det freses og preppes. Har du flere par ski tar du de du er minst redd for.

Tom Christian sa...

Hei
Gikk fra Landfall og inn til Skimten og litt rundt i går. Og det var veldig lite bøss i løypene. Jeg hadde nesten ikke noe under skiene når jeg kom inn.
Jeg hadde Is-klister i bånn og universalklister over, hadde kjempefeste men mye ble borte i utforkjøringene.

PArK sa...

Sesongen på hell virker veldig defensivt... 70-80 cm snø innpå, lange, lyse dager og superføre! Det må vel være bedre enn da de ivrigste bakset i løs nysnø over åpne bekkefar med stubber og stein stikkende opp i løpet av noen kalde, korte dagslystimer i november/desember...

Anonym sa...

jeg fatter ikke hvorfor det å si at sesongen er på hell er defensivt??

noen steder er det nå dårlig skiføre (flere steder på spiralen er det nå åpent i sporet), det er klisterføre, og det minker på snøen. Pr def. er sesongen på hell, men det betyr jo IKKE at den er over. Merkelig så noen kverulerer ;)

Anonym sa...

Nydelig rundt Tverråsen i dag, nye spor og supert føre med universalklister og isklister i bunn.

Tom Christian sa...

Hei Gunnar

Du er sikkert litt lei av ski etter mange timer i de svenske skogene på søndag:-) Men er det noen mulighet for at du kommer med noen skikkelige smøretips for Ulveløpet i morgen?

misshyper.blogg.no sa...

Noen som har smøretips for i morgen tidlig i Eiksetraområde? Tørrvoks nå vel?

Anonym sa...

Er det noen som vet om det er nykjørte løyper på Øverskogen (Fallet-Breili)? Håper på fin tur til Breili...

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk