søndag 10. mars 2013

Drammen har kjørt nye spor - tørrvoksføre

Drammen har i dag kjørt hele løypenettet på nytt, både Spiralen, alle tilfarter til Tverken, Skimtrunden og Kamstrupen.

Det er temmelig kaldt i groper og søkk, men tempen ligger jevnt på ca -8 grader på høydedragene, og dette vil stige betydelig utover dagen etter hvert som "vår"-sola begynner å varme.

Jeg anbefaler derfor i dag å bruke en grunnvoks i bånn. Denne må varmes inn og få avkjøle, siden det er en viss slitasje på smøringen i den snøen vi har nå (det er viss blanding av eldre grovkornet og ny finkornet snø). Deretter legger du på en variant av blå swix, feks VR40.

God tur!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Takker for god og nyttig info fra deg gjennom vinteren. Ikke minst nå som sesongen er på hell. Bloggen din er til god hjelp! Keep up..

Runar sa...

Avhengig av hvor dypt de har kjørt fres i sporet så vil jeg nok velge ett tynt lag klister i bunn, var ikke mye tørrsnø som kom igår og alt som lå under var grov-is-kornet.

Dagis sa...

Full klaff med feste i dag med følgende:

Syltynnt lag isklister KR20 herdet ute, deretter to lag dekning med VR50. Satt som bare det.

Dette var på tur som startet fra Landfalltjern 09.00. Omdannet snø blandet med tørrsnø, innslag av is her og der.

Det siste lille snøfallet har gjort føret mye bedre. Fremdeles skarpt, men mye mindre is,

Per Olav Horne sa...

Helt nydelig føre i Drammensmarka i dag. Drammen kommune har kjørt stort sett alt og der var det perfekt. Men jeg savner at Lier kommune har kjørt Tverråsen og Storsteinfjell, nesten helt utrolig at de ikke har gjort klar alle løyper etter gårsdagen dryss. Hadde Rex tape og det satt som d.. i kram snø, helt perfekt.

Anonym sa...

Kjørte fra Landfall-Tverken-Skimtenrunden-Tverken-Eikerdelet-Landfall i dag og det var nydelige i marka. VR45 satt perfekt, ikke behov for klister i det hele tatt. Håper dette varer! :)

Kristine sa...

Jeg gikk også Tverråsen-Storsteinfjell i går i upreppa løyper, men for min del synes jeg det var en fin opplevelse :-) Det er noe magisk med upreppa spor iblant. Er jo mer til sjeldenhetene, og krever jo mer energi og styrke. Ble faktisk helt tom av den runden! Herlig :-)))) Nå er det bare å nyte hver tur som om det var den siste (for jeg er ingen klister-entustiast) Og takk til Gunnar for mange fine oppdateringer denne vinteren og. Jeg leser her masse selv om jeg ikke kommenterer så ofte.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk