torsdag 28. mars 2013

Fantastiske forhold og tørrføre!

Jeg var ute på en lengre tre-timerstur i går, og fikk med meg mesteparten av løypenettet til Nedre Eiker, noe i Lier og mye av løypenettet i Drammen. Og det var den flotteste skituren i hele vinter - helt utrolige forhold! Alle spor vi gikk i var nykjørt, nesten ingen hadde vært ute og gått i løypene. Jeg møtte totalt 6 personer i løpet av over tre timer.. Hvit og tørr snø, grønn skog og blå himmel - fjellet kan ikke konkurrere med dette, spør du meg :)

Smøring var også ganske enkelt. Jeg brukte LF 7 glider, toko grunnvoks om ble smeltet inn. Deretter la jeg på et par lag VR45. Til slutt la jeg et lag Rode violet Multigrade og deretter ytterligere tre tynne lag i en stadig kortere del av festesonen. Jeg hadde spikerfeste og god glid.

Det var nesten ikke antydning til isete spor. men husk at jeg startet på Ulevann på 400 moh, og var aldri lavere enn Tverken, lavere ned kan det være mer isete forhold i solhellingene.

3 kommentarer:

roger sa...

ja helt enig, bedre forhold skal man lete lenge etter..benytt denne muligheten og ta en skitur i påsken..takker for denne bloggen,,helt konge ..ser dagelig etter smøretips...

Gunnar Schei sa...

takk for det Roger! det var like flott i dag også, og varselet for i morra tyder på at det fortsetter :)

nina sa...

Hei, ja denne bloggen bør du fortsette med. Hva med å knytte den til "liker" på facebook ?
Nina

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk