søndag 6. januar 2013

nye spor i vekslende forhold

Drammen har i dag kjørt hovedløypenettet, både Spiralen, til Tverken og Kamstrup-Marimyrrunden og Skimtrunden.

Nedre Eiker har kjørt på Årbogen.

På Konnerud kjøres det nå på skistadion, og alle løypene på Vestskauen er kjørt opp nå på morgenen.

Det er varierende temperaturer, men i det minste virker det som om vi har stabilisert oss på den riktige siden av frysepunktet. Snøen er relativt grovkornet nå, og erfaringene fra i går viser at klister er det beste. Rode multigrade klister vil være bra, det samme gjelderswix universalklister.

Om du ikke har lyst til å ta fram klisteret, kan du gå i de nykjørte løypene på feks VR55. Husk da grunnvoks i bånn, evnt et tynt lag isklister. Og det vil slites av etter hvert.

God tur!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Det var veldig mange som hadde tatt frem skøyteskiene i Drammen nå som det praksis blir preppet et skøytespor ved siden av et klassisk spor. Kanskje tiden har kommet for permanent å tilrettelegge for skøyting på noen gode lange runder i Drammen Nord?

Per Olav Horne sa...

Hyggelig at folk har tatt frem skøyteskia. Men det er mange av de som skøyter godt inn i det ene klassiske sporet som er satt, og det er ikke like hyggelig. Ellers var det en flott skidag i dag også. Ser vi på yr mot neste helg blir været enda bedre. Eller er det mange som lurer på å ta frem sykkelen, møtte mange langs veiene i går.

Kaptein Knutsen sa...

Fantastisk å skøyte Kamstrup og Goliaten-runden i dag, det gir løypene en ny dimensjon. For min del kunne det gjerne vært enkeltspor i utvalgte løyper i Finnemarka hele vinteren slik at man kan variere etter ønske og føre. Det var ikke SÅ mye folk ute i dag at det ble trengsel i enkeltsporet. Men ja, løypene er litt for smale så det er fort gjort å "komme borti" klassisksporet iblant. Det ødelegger dog ikke noe mer enn bikkjer eller pulk eller ising fra trærne, så det får folk tåle på en søndag. Så forresten noen som hadde sykla fatbikes blant annet Goliaten-runden til Tverken, det så artig ut, og med de faste løypene som er nå så lagde de omtrent ikke spor. Håper de hadde en fin tur uten at noen slang kjeft etter dem.

Anonym sa...

Litt slitasje fra skøytere, bikkjer og folk som går fiskebein i slake bakker bør vi tåle i en å populær mark som Drammensmarka.
I dag var det et par syklister ved Tverken (fatbikes):-)

Pål sa...

Først må jeg si at løypene har holdt bra til tross for vankelig forhold. En flott jobb løypemannskapet gjør. Når det gjelder enkeltspor mener jeg det bør legges utenom hovednettet. Det er ganske stusselig med ett spor opp til Skimten. Noen som vet når maskinen kan ventes tilbake?

Anonym sa...

knall føre og nykjørte løyper i Nedre Eikers løypenett i dag. Knallvær i tillegg gjorde turen super.
Takk for bra jobb av løypemannskap til tross for lite snø nkelte steder.

Livsnyter

Anonym sa...

enig med alle skøyteentusiaster, det var nydelig preppet for det rundt Skimten i dag! Hadde vært stilig med litt bredere trase hele veien, og klassisk spor på hver side. Dette ligger kanskje langt fram i tid? Enn så lenge gleder jeg meg til februar når skøyterunden ved hvalsdammen åpner igjen.

Anonym sa...

Får håpe at Drammen kommune med Ringstad i spissen endelig skjønner at folk vil ha skøyting i drammensmarka.

Anonym sa...

Noen som vet noe om forholdene fra Konnerud og ned til Galterud/Kølabånn/Drafnkollen?

Torleif sa...

Gikk fra konnerud til hellashytta og et godt stykke ned mot galterud i går. Vil si det var veldig bra forhold, i hvertfall der hvor underlaget er grusvei...

Henrik sa...

Spennende debatt. Jeg er av dem som savner de gamle singletrack-løypene kjørt med scooter helt uavhengig av planert terreng, der du virkelig fikk nærkontakt med trær og skrenter. Selvsagt må det i 2013 varieres med unaturlige motorveiskøytetraseer og doble spor nærmest anlegg og der flest folk går men kanskje er det mulig å bruke litt mindre ressurser lengst vekk fra folk og oppnå andre kvaliteter med det?

Anonym sa...

I dag finnes det 2 stilarter, klassisk og skøyting. Det kjøres spor for begge stilarter i Drammensmarka (Finnemarka) og her er en link som viser hvor det kjøres for skøyting: http://lier-ski.com/
Skøyting krever mer plass enn klassisk og så lenge det ikke kjøres bredt nok mener jeg at skøyterne får holde seg der det er kjørt for de. Snakket med en skøyter på Skimtenrunden i går og han beklaget seg over all kjeften han fikk av folk fra Landfall og oppover. Det er kanskje en grunn til det?
Ellers ønsker jeg alle en fortsatt flott vinter med mange fine turer i marka, enten du skøyter eller går klassisk.

son sa...

Hei,

Noen som kan fortelle noe om forholdene rundt landfall-tverken-skimte-tverråsen i dag?

Takk!

Kaptein Knutsen sa...

Synes forøvrig at det er helt utrolig at folk gidder å bruke søndagen til å dele ut kjeft til andre som også bare er ute for å nyte vinteren. Det handler litt om hva man velger å irritere seg over, og dersom man går "motorveien" innover fra Landfalltjern på en søndag bør man jaggu holde seg for god til å kjefte. Enkelte vil gjerne ha strøkne løyper ti lenhver tid, men også helst ha marka helt for seg selv. Det sytes over folk som går for fort, folk som går for sakte, barn i løypa, folk som tråkker istykker sporet, manglende prepping, for mye prepping, feil prepping og jeg vet ikke hva. Hvis det skal være utgangspunktet for naturopplevelsen hadde det kanskje vært bedre å holde seg hjemme?

Pål sa...

Jeg ser ikke helt problemet med for mange skøytere i marka. Jeg gikk Flåtan-Skimt-runden i går formiddag og møtte vel bare på ett par yngre karer som elegant skle forbi. Men så til noe mer vesentlig. Er det noen som vet når vi kan forvente dobbelt spor igjen? Det er sårt savnet.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk