onsdag 23. januar 2013

Inversjon - varmere i høyden

Vi observerer nå et interessant værfenomen - Inversjon. Dette innebærer at når det ikke er bevegelse i lufta (altså ingen vind), og samtidig kaldt og klart, så synker den kalde lufta ned i dalfører, i gruper og søkk, mens det er mye varmere på toppene. Derfor er det nå -18 i Drammen, -18 på Garsjø, mens det er kun -7 grader på Skimten. Interessant rent meterologisk, og det kan være en utfordring smøremessig. Men så lenge det er så kaldt er smøretipset det samme - men husk å kle godt på dere!

I dag har Drammen kjørt fra Sparavollen til Tverken, Skimtrunden og Kamstrupen til Marimyr, samt tilbake via Goliaten. Nedre Eiker har kjørt på Årbogen, samt fra Solbergvann langs Kamstrupen til Marimyr og Drammens løyper.

Smøretipset er det samme, blå swix og CH 4 glider.

Oppdatering kl 12: Maskinen på Olsrud/Dalen er nå reparert, og løypene kjøres på nytt i dag, nå er man i gang med Strømsåsen.

2 kommentarer:

Kaptein Knutsen sa...

Fantastisk dag i Finnemarka. -5 både på Marimyr og på Tverken i formiddag, vindstille og påskestemning, strøkne nypreppa løyper og overraskende god glid de fleste steder.

Anonym sa...

Kaldt i kveld, da. -19 i Underlia, men bare 7-8 minus på Tverken og Skimten i 22-tiden. Ca 15 på Marimyr.
Men så flott, hardt og kompakt det er nå så er det synd at noen lar seg irritere over en skøyter. Nyt heller det flotte føret, snart blir det mildt. Dessverre.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk