mandag 14. januar 2013

kort oppdatering

Forholdene er stabile, og få løyper er kjørt siden fredag. I dag kjøres det i løypenettet rundt Mif-hytta.

Smøreforholdene er også stabile, to varianter rapporteres å fungere godt, isklister å bånn på begge, universalklister på topp er det ene,blå voks på topp er det andre. Det er viktig at grunnklisteret legges på med strykejern eller brennes inn, tynt lag, som må here i kulda.

Det er litt hardt og isete enkelte plasser, og litt lite snø andre plasser, særlig i utforkjøringer. Vær forsiktig! Det er meldt noe mer snø i morgen og onsdag.

4 kommentarer:

Lars sa...

Hei.
Hvor lenge skal grunnklisteret/isklister herde i kulda?
Mvh Lars A. Johannesen

Hendrik sa...

I helgen la jeg på blått isklister (Rode K10 Blå Spesial) på kvelden og lot skiene stå ute om natten. Jeg brukte smørejern til å fordele klisteret.

Om morgenen etter forsøkte jeg å dekke med Swix blå ekstra, men det var veldig vanskelig å smøre på. Fikk ikke noe heft uten å måtte gni hard og da ble det lett klumpete.

Hva er oppskriften for å få lagt på voks over klister på en god måte?

PS: Klisteret satt veldig bra på skiene og jeg hadde godt feste under hele turen (Vestmarka søndag morgen).

Gunnar Schei sa...

Problemet med heft under handler sikkert om at det kom fukt oppå klisteret. Normalt skal det være veldig enkelt å smøre på noen lag tørrvoks med en lett hånd i tynne lag. Så svaret er å fjerne fukten. Tok du kanskje inn skia for å smøre? Da legger fujyen seg raskt oppå.

Man trenger ikke å herde klisteret så lenge, en halvtime i kulda nå bør holde

Dagis sa...

Var ute i den lette nysnøen en tur i kveld fra Landfalltjern. Det er ikke kjørt i dag og det ligger 3-4cm med lett nysnø i sporet. Nok til at isklister med dekning (VR40) ble veldig trått. Mulig det funker bra igjen etter at det settes nye spor og den gamle og den nye snøen blandes. Møtte en fyr som gikk på rein VR40 og hadde både glid og feste.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk