tirsdag 1. januar 2013

Flotte forhold i Lier

Godt nyttår! Lier har på morgenen kjørt Eggevollen-Eiksetra, opp Dritarbakkana til Tverråsen og Skimten, og kjører på formiddagen opp til Svarthamna, samt via Lelangen til Saga, Nykjua og Kanada.

På Konnerud er dte kjørt på skistadion, og løypenettet på Vestskauen er kjørt opp.

Der hvor løypemaskinene har vært på nytt er det flotte forhold, de andre stedene er det isete og hardt. Jeg anbefaler ingen å gå i de siste løypene, da bør du i hvert fall være en øvet skiløper.

Det er nå ca 70cm snø igjen etter mildværet. I dag er det faktisk føre for voks, VR55 er et godt alternativ nå, det er ca -1 grad og opp mot rundt 0 grader. Husk på at du må ha grunnvoks i bånn (smeltes inn og korkes ut), skal du være sikker kan det også være en veldig god ide å legge et tynt-tynt lag med isklister i bånn, som smeltes inn med strykejern og herdes før voksen legges på. Sølvklister er et annet alternativ.

8 kommentarer:

Kaptein Knutsen sa...

Ingenting kjørt i Drammen?

Anonym sa...

Drammen skuffer stort på nyåret. I dag er det beinhardt og veldig ujevnt etter snøfall fra trærne de siste dagene. Samtidig er det knallblå himmel, og folk flest har en fridag. Hvorfor prepper man ikke løypene på en dag som denne??

Tom Christian sa...

Det var helt forferdelig å gå fra Spiralen i dag. Veldig isete og dårlige spor?

Anonym sa...

Kanskje er dette starten på Drammen kommunes sparepakke for 2013. Har jeg ikke hørt feil skal det nå bli stopp på løypekjøring i helgene i Drammen. avdelingen som blant annet har løypekjøring skal jo kutte 4,5 mill og flertallspartiene i Bystyret vedtokk rådmannens sparepakke. Så vi får se om dette med løypekjøring er tilfelle og er det det er innføring av avgiftsparkering på Olsrud )Dalen) ett paradoks, dette skulle jo gå til å opprettholde standarden på løyper og marka.

Kaptein Knutsen sa...

Merkelig. Senest i Romjula var jo preppingen i Drammens del av Finnemarka helt forbilledlig. I dag gadd de ikke preppe, på en av årets "største" fridager. Mens på Konnerud og Strømsåsen ble det frest spor stort sett i hele løypenettet i formiddag og var ganske fine forhold. Er det ikke Kommunen som prepper her også?

Glenn Østerud sa...

Jeg gikk fra Eggevollen og opp dritarbakkene og rundt Tverråsen i dag. Topp forhold, og Lier hadde frest så tilnærmet perfekte løyper. Smurte 2 lag VR55, spikerfeste. Det meste ble borte på vei ned igjen :-)

haflan sa...

Håper det ikke skal spares noe mer på løypekjøring fra kommunens side. De har nå redusert til tre ansatte som skal ta seg av all kjøring med unntak av konnerud/Strømsåsen som er satt bort til privat entrepenør. Det er jo mulig at det kan ha blitt litt stor belastning på de tre i løpet av jula? Vi bør vel unne de å kunne feire nyttår også? De har kjørt igjen i dag tidlig.

Anonym sa...

Løypekjøringa på Konnerud/Strømsåsen er IKKE utført av noen privat entrepenør! Nok en gang så er det en uvitene skiløper som kommer med fakta feil på bloggen her.Det er Drammen Kommune avd. Vei,natur,idrett som utførerer denne jobben!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk