mandag 10. desember 2012

Mange spor flere steder etter snøværet

I morgentimene har Lier kjørt alle spor fra Eggevollen til Svarthamna via Solvang og Eiksetra. I tillegg er det kjørt på Konnerud skistadion, samt fra skisation til Steglevann og Sagdamrunden. Jeg er litt usikker på forholdene fra Sagdamkrysset og oppover i terrengpartiet.

Nedre Eiker har kjørt på Årbogen i formiddag. Jeg vet ikke hvordan forholdene er her.

Drammen kommune melder i en sms i dag at de har planer om å kjøre løypene fra Landfalltjern. kamstrupen står også på planen i dag, men jeg vet ikke når dette vil skje.

Som webkameraet på Garsjø viser, så er det nykjørte spor og -6grader. Dette er fine forhold for VR40 eller blå extra.

11 kommentarer:

Glenn Østerud sa...

Hei.
Jeg synes ofte at jeg får særlig godt feste med VR60 i -6 grader? Er det bare dårlig teknikk, eller finnes det noen andre triks for å få godt feste med VR40 i gitt temperatur?

Ender ofte opp med VR45 i tråkket ved i område -6.

Anonym sa...

Hei. Er det kjørt spor fra Kanada (Hauern) siden Søndag?

Anonym sa...

VR40 fungerer i -6. :)

Anonym sa...

Hei. Er det kjørt spor fra Kanada (Hauern) siden Søndag?

Drammenspatrioten sa...

Flotte forhold fra Landfalltjern og innover marka. Litt småstein opp til Steinkjerringa og drømmeforhold videre innover.
-11 grader på Tverken klokka 19.30

Anonym sa...

Noen som vet om tverråsrunden og storsteinsfjell er kjørt etter snøværet i helgen, og hvordan forholdene er?

Anonym sa...

Tverråsrunden var ikke kjørt mandag kveld rundt 1800, men Skimtrunden var nypreppet.

Gunnar Schei sa...

Glenn: Godt feste med VR60 i -6 grader? Det får du helt sikkert, men siden denne smøringen er beregnet på helt andre temperaturer er jo faren tilstede for gigantiske kladder?

VR 40 gir jo godt fest fra ca -2 og nedover på nysnø, litt avhengig av luftfuktigheten selvsagt. Ved -6 gir VR40 godt feste. Dersom du ikke har godt feste, så kan det være flere ting:
- for mye spenn i skia, slik at smøringen ikke kommer skikkelig i kontakt med snøen i frasparket. Da vil mykere smøring ofte funke fordi den nesten alltid vil legges på med en tjukkere lag, som lettere får tak
- at du ikke smører i riktig smøresone. viktig at denne måles opp korrekt ift kroppsvekt
- at du ikke tråkker skikkelig ned i frasparket - teknikk altså. litt for stive ski, kombinert med litt rusten teknikk, det har jeg sett mange ganger, typisk gir slike utslag at man ikke får feste selv om man burde ha fått det.

Andre tips folkens?

Kaptein Knutsen sa...

Tverråsrunden ble kjørt i dag. Noe lyng i sporene men ellers fint.

Glenn Østerud sa...

Hei.
Jeg mente aldri VR60 i -6, kun VR40.
Jeg holder en god knapp på rusten teknikk.
Jeg har fått målt opp skia tidlig i vinter, og fikk vel et hint om at de kunne være for myke. Altså jeg veier mer nå enn v kjøpsdato (noen år tilbake). Jeg håper det er mer muskler enn fett som skyldes myke ski.
Må bare prøve meg frem utover vinteren.
Kan det være like greit å smøre m blå ekstra ved -6 enn VR40?

Gunnar Schei sa...

blå extra er helt greit ved -6, men jeg synes kanskje den er litt myk. Bruker sjelden blå extra egentlig, i motsetning til de fleste andre har jeg inntrykk av. Jeg synes Rode er bedre på temp fra -5 og oppover mot -1, og vanlig blå swix er bedre fra -6 og nedover, og da trengs ikke blå extra, synes jeg :)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk