torsdag 20. desember 2012

Løypemaskinene ruller..

Det er kaldere nå, mellom -10 og -15 grader. I går kveld gikk jeg på blå swix i -10 grader, og til tross for kun to tynne lag smleing føltes det litt trått. I day anbefaler jeg grønn swix, og at du pakker inn det grønne med litt blå swix midt under skia.

Lier har i dag kjørt opp til Breilihytta. Drammen er i gang på Spiralen og har kjørt det meste, unntatt Kanonveien. Videre er det kjørt til Tverken og mestenparten av traseen fra Skimtunden ned forbi Sausetra - kanskje markas mest hårete utforkjøringer..

Lier har også kjørt i dag, fra Kanada via Nykjua og Saga til Lelangen og Eiksetra. Alt av løyper i Lier (med noen få unntak, feks ned til Lierbyen) er åpne nå, og det meldes om flitte forhold. Eneste sted man må være forsiktig er på Storsteinsfjell, her er det litt grus og stein enkelte plasser pga mye ploging.

Morsomt for oss som bor på Åskollen - i går kjørte de løypa rundt Nordbykollen, benytt anledning nå mens det er kaldt til å prøve denne traseen. Her går det opp og ned hele tiden, og utforkjøringene er krevende.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Håper sporene rundt Spiralen blir bra. Er det forresten noen normer og regler for om folk kan gå bena eller ikke i skiløypene? Personlig mener jeg det er en uting at kommunen skal bruke masse ressurser på lage flotte skispor for at de deretter raskt blir tråkket i stykker.

Gunnar Schei sa...

dette er et stridsspørsmål alltid, men det er folkeskikk, sunn fornuft og høflighet som gjelder, tenker jeg.

Kristine sa...

Nydelig rundt Tverråsen nå! Jeg smurte hjemme og trodde det var gasnke mildt i går (-6) da jeg dro ut. Så jeg smurte med 2 lag blått og deretter to lag VR45 i går kveld. Hadde supergode ski! Temperaturen sank endel mens jeg gikk og da jeg var tilbake til bilen på Eggevollen så var det minus 11 faktisk. Hadde nok tråkket av det fiolette oppover dritarbakkene da tenker jeg. Funket utmerket iallefall :-)

IL ROS sa...

Her er noen gode kjøreregler for bruk av skiløypene:

http://ut.no/artikkel/1.6675434
http://dt.no/nyheter/slik-bor-du-oppfore-deg-i-skiloypa-1.6704985

Gående har ikke noe å gjøre i en SKIløype, de er ofte mye mindre oppmerksomme,vimser rundt, og går i et helt annet tempo. Skaper mye farlige situasjoner.

Tjuvtrener sa...

Supre forhold fra Dalenparkeringa og mot mifhytta og områdene der. Spikerfeste med med vr40.

Anonym sa...

Torsdag var det skyfri himmel i Drammensmsrka mens tåken dekket byen. Nydelige forhold. Fine spor og føre -et eldorado.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk