fredag 3. desember 2010

Flotte forhold - varmere i høyden

Da er det kjørt nye spor før helga. Lier kjørte i går runden på Storsteinsfjell, ned til Undersrud og opp til Pantegutten. Her møter man Drammens løyper. Det blir i dag kjørt til Alvdal, og nå skal alle Liers løyper i Finnemarka være kjørt med jevnt over gode forhold.

Drammen har i dag kjørt på Spiralen, opp til Tverken og Skimten (men ikke rundene), samt ned til Hvalsdammen og første delen av Kamstrupen fra Myrdammen til Langemyr (for første gang i vinter).

Lier advarer folk om å gå på vanna, da isen er usikker. Men ut over dette ligger mulighetene åpne for en flott skitur.

Det er kaldt vær om dagen, men pga stille luft og klarvær får vi nå inversjon, dvs at kald luft synker ned i gruper og daler, mens det er varmere i høyden. I går var det ned mot -20 grader på Eiksetra, men opp mot -10 grader på Skimten. Under normale forhold ville det jo være kaldere i høyden, men sånn er det ikke nå.

5 kommentarer:

Henrik sa...

Vil ikke anbefale folk å gå ut på vanna jeg heller men kan bare informere om at jeg kryssa løken i traseen mellom kamstrup og svarthavna forrige helg. Jeg flugte sporene til en voksen elg, det var litt overvann men ingen gynging i isen. Så også et par hundesleder som hold seg inntil land på vrangen. Siden har nok isen ikke blitt tynnere.

Gunnar Schei sa...

godt poeng. jeg er heller ikke redd for isen, men når lier kommune går ut og advarer, synes jeg det er ok å viderebringe advarselen. Det er skauvante folk som melder :-)

Henrik sa...

Fornuftig. Det er helt sikkert nok av usikre os her og der. Har visst blanda vanna i mitt forrige innlegg. Flott blogg forresten som blir morsom å følge utover vinteren.

Anonym sa...

Hvor mange grader er det på Konnerud i dag?

Park sa...

For vær, temp. og snødybde på Konnerud, gå inn på runarweb sin værstasjon!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk