tirsdag 15. desember 2009

Etter snø kommer spor?

Oppdatering torsdag ettermiddag: Lier kjører i dag spor fra Eiksetra til Grunnvannet og videre over til Lelangen og Saga. Videre settes det spor opp til Nykjua og Åsvanna, samt ut til Fallet og ned til Kanada. De første 3-4oo m fra Kanada må man bære skiene. I tilleg kjøres lysløypa nå i ettermiddag. Alt ligger til rette for en fin tur i kulda. Husk å beskytte ansiktet, det er 10 minus og fallende temp!

Når det gjelder smøring, så er det meget enkelt: Sats på blå swix (evnt grønn). Hvis du glider skia (og det bør man jo :-) så tjener man ikke så mye på å benytte fluorglider i kulda. Sats på vanlig hydrokarbon og poler med nylon.

Onsdag oppdatering:
Det har kommet 5 cm nysnø og det er satt spor i hele Eikseterområdet. Nedre Eiker har satt spor fra Ulevann til Korpetjenn, samt fra Solbergvann til Smalvrangen. Sats på blå swix i dag :-)

tirsdag: Det er kommet 2-3 cm nysnø, og det er ca -4 grader. Lier kjører i dag løypene fra Eggevollen til Svarthamna, Vrangen og Langvann, samt opp til Skimten. Det er ikke satt nye spor for klassisk, kun for skøyting. Dette er sannsynlivis gjort for ikke å blande den gamle grove snøen, med nysnøen.

Det betyr at i klassisksporene er det føre for tørrvoks, blå swix vil fungere greit, men legg på grunnvoks i bånn (som du brenner inn) siden det kan være slitasje når du bytter spor, ploger o.l.

6 kommentarer:

Arild sa...

Er det mulig å gå på ski fra Landfalltjern, Spiralen eller Konnerud nå?

Gunnar sa...

nei ikke ennå. Det er for hardt og for lite snø. men det er meldt mer i helga. På konnerud har de så vidt jeg vet startet med snøproduksjonen, så på stadion vil det sbaart være skiføre.

Anonym sa...

Sitter bare å venter på at det blir løype fra Galterud.

Dagis sa...

Det må da være nok snø i lysløypene Spiralen-Landfalltjern til å preppe og sette nys por nå? Hmm. Lier er veldig flinke, Drammen kunne godt vært litt mer ivrige.

Gunnar Schei sa...

Drammen er alltid mer restriktive med å sette spor enn Lier. Men så er jo også Anders Haverstad og co i Lier usedvanlig ivrige :-)

Men nå er det venta en del snø framover, så Drammen kommer nok på banen meget snart

Gunnar Schei sa...

Nå lages det snø på Konnerud, slik at det nok er løyper der i løpet av kort tid, for dem som synes det er langt å kjøre til Eggevollen ;-)
http://www.konnerud.no/ski/article.php?id=803&p=

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk