søndag 6. desember 2009

Løypeorgie!

Oppdatering mandag morgen: Lier kjører i skrivende stund lysløypa Eggevollen-Eiksetra, samt opp til Svarthamna. Det er også kjørt inn til Langvann og Vrangen. Det er ca 0 grader på Eiksetra, men det er forventet å stige. Jeg ville forsøkt VR50 i dag.

Søndag: Tempen ligger nå rundt 0 grader på 400m.o.h. Det har kommet mye nysnø, totalt 30-40 cm snø. Høyere opp er det kaldere og tørr snø. I dag har Lier kjørt løypene i Eikseterområdet, og kjører nå løypene i Kanada-Nykjua området. I tillegg så kjører Drammen flere av hovedløypene fra Spiralen via Strong til Landfalltjern og videre til Tverken og Skimten. Det er også satt noen spor på Konnerud fra Dalen til Sif-hytta. Nedre Eiker har satt spor med scooter fra Ulevann til Korpetjenn, Solbergvann og ned til Smalvrangen.

Fra Eiksetra i dag ville jeg satsa på VR55 eller 60. Over 500 m.o.h. er det nok kaldt nok til VR45. Hvis mildværet fortsetter kan en sølv-klister være på plass i lavlandet, feks rode silver. Jeg kommer tilbake med oppdateringer utover dagen. Legg gjerne igjen kommentarer!

7 kommentarer:

Dagis sa...

God søndag! Kult å se at du satser tungt på bloggen i år også!

Var på Skimten i nitiden i morges, gikk fra Landfalltjern. Gode forhold, nok snø og fine nyoppkjørte løyper. Snøen er veldig våt men fikk greit feste med VR50, hadde muligens funka bedre med 55 eller 60, men det hadde jeg ikke med. Nedover gikk det tråere og tråere jo lengre ned jeg kom og de siste bakkene ned mot Landfalltjern igjen sugde skia seg fast i den våte nysnøen. Tror jeg må preppe.

Sånn bortsett fra det var det selvfølgelig dritdigg å få snø under skia igjen.

God tur til alle!

Trond sa...

Fikk min første tur i år fra Eiksetra kl 8. Jeg gikk på rubb, og det var spikerfeste og bra glid. Kameratene mine gikk på VR 60 og hadde veldig fine ski. Godt å være igang igjen.

Thomas sa...

Hadde min første tur for sesongen i dag, fra Eiksetra mellom kl 14 og 15. Måtte helt opp på VR70, men det fungerte helt supert. Jeg starta sesongen med nypreppa ski, så gliden var helt suveren, selv i de mest sugende partiene.
Takk for en super blogg - fortsett med det :)

Nils Jorgen Hansen sa...

Hadde min første skitur i dag jeg og! Gikk på VR60 fra Landfalltjern til Skimten! Nydelig! Veldig våt snø!
Hadde supre ski og etter forholdene god glid! Fikk glidet skiene mine av noen karer på Åssiden. Kan virkelig anbefales!

Tror de har siden www.figaprepp.no

Gunnar Schei sa...

Takk for alle rapportene folkens, veldig bra! Det er meget nyttig å få rapporter fra ulike deler av marka, det gjør informasjonen her enda bedre!

I går kveld var jeg på Spiralen, her var det meget vått til tider, og jeg brukte swix silver universal klister. Fungerte greit, kunne nok prøvd vr65 eller noe også.

Blafre sa...

FatCamp har oppdatert bloggen med rapport fra helgens skiturer. http://fatcamp.blogg.no/

VR60 på lørdag (burde kanskje holdt oss til VR55) og VR70 på søndag var knallbra!

Med kuldegrader mot helgen blir det nok knallbra føre!

trond sa...

Gikk fra Eggevollen via svarthavna til vrangen i kveld, og det var flotte spor. +1 grad, lett yr. VR65 funket greit, det samme gjorde rubb. Håper på litt kaldere vær, da kan det bli veldig morsomt føre!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk