tirsdag 10. mars 2009

Rask oppdatering

I dag tidlig var det minusgrader i høyden, og selv om temperaturen har steget utover dagen, så er snøen i all hovedsak tørr over 400 m.o.h. I lavereliggende områder er snøen nå våt. Lier har i dag kjørt fra Eiksetra til Lelangen og Saga samt løypene i Nykjua-Kanada-området. Drammen har kjørte hele hovedløypenettet nord for Landfalltjern og lysløypenettet. Det er også kjørt fra Drafnhuset via Kølabønn til Konnerud skistadion og videre til SIF-hytta og Dalen. Nedre Eiker har kjørt lysløypa på Årbogen, samt lysløypa ved mif-hytta. Dessuten er det satt spor nesten inn til Sirikjerke.

Smøring: I høyden ville jeg brukt VR45. I en kommentar rapporteres det om fint feste over 450 m.o.h. med blå swix. I lavereliggende områder ville jeg forsøkt VR55/60, men jeg har ikke vært på Spiralen de siste dagene, så her vil jeg gjerne ha flere kommentarer. Sannsynligvis må man snart fram med klisteret her, kanskje allerede i morgen? Men torsdag er det meldt mer snø..

Oppdatering onsdag ettermiddag: I løpet av dagen har Drammen kjørt hovedløypene nord for Landfalltjern, Nedre Eiker har kjørt alle løyper, inkl Solbergelva og Årbogen, bortsett fra runden rundt Vrangla. Det er også kjørt inn til Dypingen. Lier har kjørt runden Storsteinsfjell, samt inn til Avdal. Det er fine forhold overalt, men i morgen er det meldt mer snø, og man vil neppe rekke å kjøre alle løyper før fredag.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! En kommentar til dagens smøretips; jeg gikk i dag på blå (V30) fra Eiksetra, rundt Tverråsen, Tverken og tilbake. Bortsett fra de laveste delene ved Eiksetra og Tverken ga dette fint feste. Har brent meg på for myk voks de siste dagene, dette var bedre!

Anonym sa...

Klisterføre i Spiraltraktene. Mandag kveld var det kliss våt snø og ingen feste med myk voks (VR60). Må nok ty til klister for å få det til å sitte her. Skal langt innpå i kveld, men kan ikke skjønne annet enn at klister må duge der også nå? Tenker en tur fra Landfalltjern-Tverken-Skimten-Storsteinsfjell?

Gunnar Schei sa...

Hei Dag! Som Nils skriver i forrige kommentar, så er det tørr snø i høyden, og han gikk på blå swix!! Hvis du skal på Skimten og Storsteinsfjell vil du nok få en vond opplevelse med klister der opp. Snøkartene til yr tyder på at tørrsnøgrensa ligger på rundt 400-450 m.o.h. (altså rundt Tverken!) avhengig av soleksponering. Hvis du kikker opp i åsen ser du det faktisk med det blotte øyet..
Hvis du må starte på Spiralen og skal i høyden burde du kanskje legge på litt klister i bånn, med voks på toppen. Det kan kanskje virke i høyden også. Personlig ville jeg ha starta høyere opp

Gunnar Schei sa...

Dag, en ting til: husk også at i natt har det vært kaldt. Jeg ser at du starter på Landfalltjern, da ville jeg lagt på VR50 og akseptert at det vil være bakglatt de første bakkene. Ta med VR45 også, i tilfelle VR50 blir trått på Skimten

Anonym sa...

Hmmm. Preppa og forberedte skiene i går etter alle (klister-) kunstens regler. Må visst få meg et tørrvoks-par også. Tror det blir løsningen. Når man både går i våt lysløype og i tørrere høydedrag. Takk for tipsene uansett. Et alternativ er kanskje å holde seg i områdene nedenfor Tverken og Skimten, med klister under skia. Eller kan det være en mulighet å legge tørrere voks oppå klisteren når jeg kommer opp i høyden? Klisteren jeg la på i går var et tynt lag KR20 smeltet inn i sålen, deretter et tynt lag med KR40 lett oppvarmet og gnidd inn med tommeltott.

Jolav sa...

Heisann... Takk for fine oppdateringer og tips.
Gikk på Konnerud (lysløypene samt med lykt til dalen), Universal klister i bånn (tynt) så la jeg 2-3lag med VR60 på toppen. Funket som en drøm på ganske så glatte spor...

Gunnar Schei sa...

takk for innspill folkens, veldig bra! Når det gjelder klister med sikring (klister med voks) så er det fullt mulig i disse overgangstider, men legg på tynt slik at ikke smøringa bremser for mye.

Støtter forøvrig innspillet om å ha flere skipar. Jeg mener er minimum er et tørrsnøpar og et klisterpar. Husk at du da kan få slipt skiene slik at strukturen passer bedre overens med den aktuelle snøtypen, fordi ski som glir godt på tørrsnø glir dårlig på grovkorna våt snø, og omvendt. Tørrsnøski skipes med en fin slip, som lager en hinne ev vann mellom skia og snøen som man glir på, mens klisterski slipes med grov slip som leder vann vekk

Anonym sa...

En liten rapport fra gårsdagens tur. Hadde et tynt lag KR20 smeltet inn, deretter et tynt lag KR40. På toppen to tynne lag med VR45. Dette fungerte jevnt over bra. Oppover bakkene fra Landfalltjern var det stedvis isete spor og minus 1 grad. På resten av turen (Tverken-Skimten-Storsteinsfjell-retur) var det skiftende mellom tørr og lett isete snø. Skal innrømme at det ble litt trått der det var tørt og fint. Men på de isete plassene var jeg glad for klisteren i bunn. Kanskje det ideele hadde vært et syltynt lag med isklister i bunn og deretter dagens voks? Andre erfaringer fra samme sted igår?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk