fredag 13. mars 2009

Fin skihelg foran oss

Oppdatering søndag morgen: Det er i dag 0 grader på morgenen, noe stigende temp ut over dagen. Drammen er eneste kommune som har kjørt i dag, men her er til gjengjeld de aller fleste hovedløyper kjørt, inklusive Tverråsen, Skimten, Kamstrupen og lysløypenettet. Smøring: I høyden ville jeg forsøkt VR50, i lavereliggende strøk bør det fungere med VR55/60, men snart må klisteret fram, i morgen er det meldt regn.

Oppdatering lørdag morgen: Det er i dag -3 grader og tåke. Husk at tåke oghøy luftfuktighet kan gjøre at man bør bruke litt mykere smøring enn det tempen tilsier. Lier kjører løypene fra Eiksetra over til Saga og løypenettet i Nykjua-Kanada området. Drammen kjører alle hovedløyper, og er allerede ferdig med Spiralen. Det kjøres også ned til Strøtvedt, Kastanjesletta og Neperudjordet, så her er det mange som kan ta på seg ski bak huset :-)

Drammen har i dag kjørt de aller fleste løyper, kun noen unntak som Sauesetra og Kudalen, samt den opprinnelige starten på Kamstrupen. De aller fleste løyper i Strømsåsen og på Konnerud, samt rndt MIF-hytta har blitt kjørt. Nedre Eiker har kjørt fra Solbergelva opp til Nerdammen, samt hele løypenettet ved Ulevann. Det er kjørt rundt Vrangla til Dypingen, og lysløypa kjøres også. Lier kjørte løyper i går ettermiddag, dog ikke fra Kanada.

Smøretips: Torsdag kveld gikk jeg en tur i snøvær på Konnerud, og brukte VR45 - noe som fungerte godt. I helga er det meldt jevne temperaturer rundt 0 grader, litt varmere utover dagen. Dette betyr tørrsnø i høyden, men noen omdanning nede i lavereliggende områder. Jeg ville derfor satsa på VR40/45 i høyden, og forsøkt med VR50 i lavere områder, men ha VR55/60 i reserve hvis sola titter fram og får tak.

1 kommentar:

Anonym sa...

Var tidlig ute i dag og satset derfor på VR45. Fungerte perfekt. Var i løypa halv åtte og var førstemann. Deilig tur i ensom majestet. Landfalltjern-Tverken-Skimten-Tverråsrunden. Ikke veldig originalt. Men veldig fint. Her er sporlogg av ruta: http://pathtracks.com/users/19617/paths/64467-landfalltjern-skimten-tverrsutsikten

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk