onsdag 18. mars 2009

Kaldt om natta - varmt om dagen

Det ser ut til at vi nå er inne i de innledende fasene av våren, hvor det er minusgrader om natta (i hvert fall i marka) og relativt varmt på dagen. Dette gir relativt stabile føreforhold, så lenge det ikke kommer nedbør. Erfaringsmessig pleier løypemaskinene å stå mer i ro i denne perioden, og ofte prepareres det ikke noe særlig før det nærmer seg helg. Jeg tror vi kan vente oss preparering i minst en måned til før det avsluttes, i hvert fall så pleier Lier å gi seg rundt 20.april.

I går ble en stor del av løypenettet i Nedre Eiker preparert, både rundt Ulevann, ned til Solbergelva og lysløype på Årbogen. Dessuten har det blitt satt spor fra MIF-hytta og innover mot Sirikjerke. I Drammen ble det satt spor i motorveien mellom Tverken og Landfalltjern, ned fra Tverken til Hvalsdammen i tillegg til rundene på Skimten og Tverråsen, samt Kamstrupen. Hele Drammens del av løypenettet på Konnerud og Strømsåsen ble også preparert i går. Lier har kjørt lysløypa fra Eggevollen, samt opp til Skimten og runden på Storsteinsfjell

Smøring: Det er stabile forhold, så velg en klister som kan benyttes på begge sider av frysepunktet. Det betyr - hold deg unna rød klister, benytt feks Swix universalklister eller Rode Rossa. Hvis du er ute tidlig eller seint kan det lønne seg å brenne inn et tynt lag isklister i bånn.

Ingen kommentarer:

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk