torsdag 5. mars 2009

Løypemaskinene kjører igjen

Temperaturen i dag ligger i høyereliggende områder på rundt 0 grader, og det har kommet litt nysnø i natt. I lavereliggende områder har dette kommet som sludd. Siden det er overskya vil ikke tempen variere så mye.

I dag kjører Drammen alle hovedløyper. Nord for Landfalltjern først på dagen og lysløypenettet etterpå. Nedre Eiker kjører løypene i Ulevannsområdet, dvs Ulevann, Solbergvann, Storemyr, Langvann og Årbogen. I går ble Solbergelva kjørt med scooter. Lier har kjørt alle løyper i Eikseterområdet i ettermiddag, inklusive Alvdal, Skimten og Storsteinsfjell.

Smøring: Det er fremdeles varmt, men det kommer hele tida litt nysnø, noe som gjør det vanskelig. Så lenge man går i nykjørte spor i høyden vil det fremdeles være OK å bruke voks, men det er snart på tide å ta fram klisteret. Problemet med klister er at det funker dårlig i kombinasjon med nysnø.

I våt fallende nysnø, feks på Spiralen, ville jeg brukt VR65. Lier melder at det var tørr snø i går over 500m.o.h. men våtere nedenfor. Der hvor snøen er litt våt og kram ville jeg forsøkt med VR60 eller 55. Er du høyere oppe vil VR50 fungere fint. Beveger du deg fra våt til tørr snø er det vanskelig, les kommentarer og svar fra Dag på gårsdagens innlegg.

Ingen kommentarer:

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk