lørdag 22. februar 2014

Værskifte - men det aller meste er kjørt opp

Ingen nye spor i dag, men det trengs heller ikke foreløpig, siden det aller meste ble kjørt i går i samtlige løypeteiger både i Finnemarka og på sørsida av byen.

Men føret endrer seg. I skrivende stund er det +3 grader i byen, +2 på Eiksetra (385moh) og 0 på Skimten (554 moh). Det er forventet at det skal stige ytterligere. Jeg ville derfor forsøkt meg med en rød voks, eller aller helst en med sølv, feks VR60 - særlig i høyden. Men lavere vil det raskt bli behov for klister tror jeg, typisk et klister som tåler finkornet snø, både Rode og Swix har gode varianter med silver i navnet. Jeg har fått tak i et ny Swixklister som heter KX40S, som skal fungere på fuktig finkornet snø.

4 kommentarer:

Dagis sa...

0830 i dag: Nykjørte Sport i Drammens nett nord for byen i dag. Landfall-Marivann-Skimtrunden. Rode Silver klister dekket av VR55N. Fungerte topp helt til jeg kom ovenfor Vinterjuvet. Kladd derfra og oppover. Men mildere allerede nå så dette er i endring.

Torleif sa...

Gikk fra landfall-storsteinsfjell-skimten i 13-tiden. Gode ski med swix universal silver, litt ising til tider utenfor sporet...

haflan sa...

Rubb fungerte på alle runder på nordsida i Drammen i dag men det var noe trått på Storsteinsfjellrunden.

Karianne sa...

Hei. Noen som har tips nå på søndag formiddag? Det ser ut som om løypenettet til Tverken kjøres nå på morgenen. Universal eller varm voks?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk