lørdag 15. februar 2014

Masse nysnø - og mer i vente

Det har kommet masse nysnø i natt, 10-15 cm oppe i skogen, og alle løyper som ble kjørt i går (og det var de fleste) må kjøres på nytt. Dessuten er det meldt ytterligere 10-20 cm snø i løpet av dagen. Derfor vil jeg anbefale dere å gå inn på skisporet.no rett før turen og finne de løypene som nettopp har blitt kjørt.

I skrivende stund er det Drammen som har relativt nykjørte spor. Her har lysløypenettet på Spiralen blitt kjørt, sammen med ankomstene til Tverken på begge sider av Myrdammen, samt Skimtrunden. Jeg tror ikke Kamstrupen er kjørt, uvisst av hvilken grunn.

Jeg har foreløpig ikke informasjon om det øvrige løypenettet, men regner med at det vil bli kjørt på Konnerud snart, og at Lier også kjører på morgenen.

Smøretips: Dette varierer litt nå fordi tempen veksler rundt 0 grader. I høyden (Eiksetra-Skimten) er det fra -1 til -2 grader, her ville jeg har brukt VR45, evnt vurdere VR50 eller Rode (violet) Multigrade i tråkket. Litt lavere nede, feks på Spiralen eller på Konnerud er det 0 grader opp mot +0,5. Jeg gikk på et liknende føre på Ulevann i går, og hadde veldig bra feste med VR55. LF8 glider fungerer bra. Zeroski er ingen ulempe.

Ingen kommentarer:

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk