tirsdag 14. januar 2014

Nye spor i nysnø - og blåswixføre

Det har i løpet av gårsdagen og natta snødd ca 15 cm, noe som har gjort at alt ligger til rette for fine forhold i store deler av marka. Det er nå ca -8 grader og stigende. Foreløpig betyr det blåswixføre. Husk at nysnøen er treg, og siden det er så kaldt er det nok også litt løst i sporene.

Lier har i dag kjørt Eggevollen-Eiksetra-Svarthamna, samt via Løken og Snaret. Her er det nå jevnt over fine forhold, men vær forsiktig i bratte utforkjøringer. I skogpartiet mellom Eiksetra og Solvang er det lite snø. Det er også satt spor fra Kanada til Nykjua og inn til Åsvanna samt ut til Fallet.

Modum har kjørt Sponevollen-Kluftetangene, samt Engersetra-Nygårdshøgda. Jeg kjenner ikke forholdene her i detalj.

Jeg vet ennå ikke når Drammen eller Nedre Eiker starter opp preppingen, men erfaringsmessig tar det noe mer tid enn i Lier - også fordi sålen er dårligere i denen delen av marka. Jeg skal forsøke å finne ut av dette i dag.

4 kommentarer:

IL ROS sa...

Står at Solvang-Løken-Grunnvann ble kjørt i går, og at forholdene der er dårlige.

Haflan sa...

Noen som vet om det fremdeles 2km bæring i Kanada?

Gunnar Schei sa...

det er mulig å gå helt fra Kanada, men det er ikke så gode forhold de første 8-900 m

Dagis sa...

Gikk et par runder Martinsløkka-Svarthavna. Litt løst men stort sett nok snø. Scooterspor over Garsjø. Vær obs på litt grus rundt brua/krysset ved Hauernløypa/Solvang. Best å gå i midten her, ikke i sporet. VR40 funka bra i kveld.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk