onsdag 22. januar 2014

Hauern betaler utbedringer i Marka!

Jeg fikk en telefon fra Bjørn Ringstad i Drammen kommune og han kunne opplyse om at Thorleif Haugs skifestival har trådt til og betaler for utbedringer av traseene i marka. I første omgang dreier det seg om strekningen Grunnvann-Solvang. Her har det i mange år vært brøyta (og strødd) slik at mulighetene til å gå på ski har vært begrenset.

Grunneier, Lier kommune, har utført et arbeid for å lage en trase på nedsiden av veien. Dette ble gjort i høst, og løypene er nå klare til bruk. Det nye i denne sammenhengen er at det er Hauern som har bekostet utbedringene. Personlig synes jeg det er supert at skifestivalen  har blitt så populær at det nå går midler tilbake til marka, noe som kommer alle til gode.

Det kommer også flere utbedringer. Jeg kommer tilbake med flere oppdateringer etter hvert.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Enig! Kjempebra tiltak! Hilsen Richard

Anonym sa...

Har omtalt dette litt tidligere og er enig i at det er kjempebra!

Jeg er spent på fortsettelsen som du nevner Gunnar. For å få optimale forhold burde man utvide traseene med noen meter, dvs fjerne trær som har greiner over skisporene. Dette vil gi mer snø og mindre ising og granbar i løypa. Mange steder i marka er det veldig trangt med høy skog.
Jeg er klar over at dette er en stor jobb og at økonomi vil være en utfordring, men hvordan vil dette stå ovenfor grunneiere, skogforvaltere, naturvernere, etc.??

ÆE

Dagis sa...

Det kunne være fruktbart om de forskjellige interessentene (DOT, Hauern, Drammensmarkas venner, kommunene, hytteeierforeningen, terrengsyklistene, skiklubber m. fl.) kom fram til en omforent strategi for hvordan løypenettet kan bli så bra som mulig. Og at uavhengige skiløpere/brukere av marka også ble invitert til en deltagende prosess.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk