lørdag 18. januar 2014

Løypemelding lørdag

God morgen alle sammen, jeg regner med at alle er tidlig oppe for å få mest mulig ut av denne flotte langrennslørdagen? I dag ligger virkelig mulighetene åpne:
- Drammen har på morgenen kjørt Spiralen, Hvalsdammen, Landfallstjern og opp til Tverken og Skimtrunden
- Nedre Eiker melder på løypetelefonen at de skal kjøre skogbilveiene i Ulevannsområdet (Ulevann-Langvann-rundt Vrangla, ned til Sandungen og Glitre)
- Lier er i gang med hele løypenettet i Eikseterområdet (usikker på om det kjøres opp til Skimten ennå), samt alle løypene mellom Kanada og Saga.

På sørsida av byen:
- Det kjøres nå på Konnerud
- Dalen-Sagdamrunden via Sifhytta
- Løypene ved Mif-hytta

Dette blir en flott skihelg!

Smøring: Det skal være ganske greit i dag, det er nå ca - 8 grader på Eiksetra (400 moh) og bruk derfor vanlig blå swix og finslipte ski. CH/LF 6 glider.

Oppdatering lørdag ettermiddag : det er kjørt spor i hele marka (se over). Det er best forhold i Lier. Men det er også ganske bra i løypene som er kjørt i Drammen. Merk at det kan være littgrus i utforkjøringer pga skrensing (bør ikke være nødvendig nå på dette føret, men..). I Nedre Eiker er det ganske fine forhold (litt løst) fra Ulevann til Vrangla, Vrangle rundt til Langvann, ned til Bordvika (lenge siden sist det ble kjørt her??), til Dypingen og inn til krysset hvor du velger mellom Snaukollen og Øyvannet. Jeg gikk i disse løypene i Nedre Eiker i dag og hadde flotte forhold. Nesten ikke folk. Smøretipset holder veldig bra.

5 kommentarer:

Dagis sa...

Gikk Spiralen-Landfalltjern-Tverken-Skimten-Skimtrunden-Stibolt-Thorleif Haugs vei akkurat nå.
Ovveraskende bra med snø stort sett hele veien. Litt smågrus i siste (venstre) bakken opp mot Tverken, og bittelitt i bakkene opp fra Tverken mot Vinterjuvet.
Ellers veldig bra. Selvsagt litt løst. VR40 og LF6 fungerte prima. Endelig hjemmebane!

Anonym sa...

takk for updaten Dagis.

Anonym sa...

Hei! Noen som vet om det er løype forbi Lelangen?

Dagis sa...

Noen som har gått Kamstrup-Marivann-Urdevann i dag? Eventuelt Tverken-Marivann? Hadde vært fint med link mellom Drammen og Nedre Eikers løypenett i dag.

Tjuvtrener sa...

Noen kjenner forholdene med utgangspunkt i parkeringa på Dalen/Olsrud og rundt Steglevann. Er det satt spor og kan man bruke godskia?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk