torsdag 23. januar 2014

Mer snø i vente

Vi har klassisk vintervær om dagen - hvem skulle ha trodd det for et par uker siden? Det snør lett i dag og det er meldt lett snøvær og -6 til -10 grader i overskuelig framtid.

Det er satt nye spor i dag, på sørsida av byen kjøres det på nytt på Konnerud etter fristilrennet i går. Det er også kjørt på Vestskauen og Sagdamrunden fra Dalen/Olsrud.

I Finnemarka har Nedre Eiker kjørt fra Årbogen og opp til Solbergvann og Ulevann. Drammen har kjørt Tverken og Skimtrunden fra Landfalltjern. Modum kjører nå i løypenettet på vei opp til Breili.

Blå swix og LF6 skal fungere utmerket fremdeles. Husk tynne lag smøring og finslipte ski.

3 kommentarer:

IL ROS sa...

Noen som tidligere har gått Kanada-Heståsfjellet-Breiliflaka-Fallet-Kanada? Og vet hvor langt det blir (anslår en 4-5 mil).

Tjuvtrener sa...

Gikk Steglevannsrunden på onsdag og da trengtes det mer snø og mer prepping. Noen som har gått der idag og kan si noe om forholdene.

Mila ved Mif-hytta var og veldig bløt, blitt noe bedre der nå?

Runar B sa...

@ IL ROS

Den turen har jeg gått fler ganger, men jeg tviler på at det er kjørt løype opp fra vesle nykjua til hovlandsfjellrunden nå, den kjøres med scooter men står ikke først på prioriteringslista. Du kan i så fall gå sydover til Kluftetangen og til Sponevollen og se om det er kjørt derfra og oopp på Hovlan. Usikker på om det er kjørt fra Hestås og over til Breili og videre ned til Fallet. Alle disse løypene har det vært en tendens til at blir kjørt opp sent på vinteren og sjelden. Desverre. Ring løypetlf og hør før du drar, skisporet.no er dårlig oppdatert.

Lengden på turen er jeg usikker på, i rimelig turtempo vil det nok ta en 3-4 timer.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk