søndag 19. januar 2014

Mange spor åpne på søndagsturen

I går (se forrige innlegg) ble det kjørt mange spor i marka, go det var mange folk ute. Det er litt løst her og der, og det er ikke nok snø til at de fleste terrengløyper (slik som Kamstrupen) er kjørt. Altså er det stort sett oppkjørt i skogbilveinettet. Her er det flott forhold.

I dag er det noen spor som er satt på nytt: Landfalltjern-Tverken-Skimtrunden. Det er også kjørt noe på Ulevann, men skisporet.no er litt uklart. På sørsida er det kjørt Sagdamrunden fra Dalen/Olsrud og ved Mifhytta, samt på Vestskauen (Sande)

Smøretips som i går: Blå swix (blå extra går også) LF 6 glider er bra.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det var nydelig endelig å kunne gå Storsteinsfjell og Tverråsen, selv om det var løst. Nå er vi vel bare et par spadetak unna at Hauern kan arrangeres i originaltraseen, skulle jeg tru:-)

Anonym sa...

Det er løse spor og høye skuldre mellom Konnerud og Sagdammen. Hilsen Richard

Runar Brunsvik sa...

Jeg gikk/brøytet Kamstrup fra Gameldammen idag, noen få andre var ute i samme løypa, det har ikke blitt kjørt noe der desverre, dårlig at de ikke kan kjøre i det minste en scooter, det er mer enn nok snø til det.
Men da jeg kom til veien ved Vrangen så jeg at veien videre til Solbergvann var brøytet ned, altså fri for snø så og si, er det noen som kjenner til dette og hvorfor og i tilfelle hva de har tenkt å gjøre med kamstrupløypa videre derfra? Det blir umulig å ta den fine runden over til ulevann nå om det ikke kommer mer snø. Møtte en som sa det var hentet tømmer og derfor brøytet veien. Det er maksimalt dårlig planlegging og dårlig gjort å gjøre det nå om vinteren :-(

Dagis sa...

Til Anonym: Var det satt spor på Storsteinsfjell og Tverråsen?

Jo sa...

Gikk skimtrunden i dag. Så ut som om det var kjørt både tverråsen og storsteinsfjell.

Anonym sa...

Ja det var satt fine spor på Tverråsen og Storsteinsfjell. Humpete mange steder og stavene går mye gjennom. Det var fastere i Skimtrunden og enda fastere fra Skimten og ned forbi Tverken. Jeg ser på Hauerns nettside at det er uaktuelt med normal trase; klok beslutning med tanke på sikkerhet. Tror de får til fine faste løyper mot Nykjua og Saga.

Anonym sa...

Det ble satt spor i dag mellom Eiksetra og Skimten (Dritarbakkene). Også Tverråsen og "snarveien" rett over myra var det kjørt. Veldig løst og høy "midtrabatt". Noen gjennomslag av vann (sørpe) noen steder. Men det er en bra start! Et par maskinturer til her + litt ekstra snø så er vi der.

Jeg har med glede observert at det er gjort noen utbedringer av traseene, f.eks i den bratte bakken ved Martinsløkka og rundt Solvang, bl.a kvisting i den bakken mellom Solvang og Eiksetra der det alltid er isete og lite snø. Håper det hjelper!

ÆE

Anonym sa...

Er vel nok snø nå til å gjennomføre Hauern til Spiralen? Noen få steder må utbedres riktignok...

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk