mandag 13. januar 2014

Endelig - kulde og fine forhold!

Totalt skifte i værsituasjonen, endelig! Det ligger nå litt snø langs skogsbilveiene i Lier, og her er det ganske bra forhold. Det er satt spor både opp til Svarthamna og Kanada-Nuykja-Kluftetangene, samt ut til Fallet og inn til Åsvanna. Husk at fra Kanada må du bære skiene i ca 2 km før det er nok snø, men deretter er det bra.

Smøring: Dette er ikke helt enkelt nå, grunnen er at snøen under er grovkorna og til dels isete her og der, og så har det kommet litt nysnø på toppen. I tillegg er det skikkelig kaldt. Dagis, som tok dette b ildet, melder at i helga var det bra med isklister i bånn og universalklister oppå. Fra annet hold har jeg at oppe i høyden ved Nykjua er det tilnærmet tørrsnø. Derfor tror jeg at jeg ville ha valgt klister på Martinsløkka, og klister med dekning (feks VR40) oppe i høyden.

Husk at det er meldt snø allerede i kveld og framover resten av denne uka.

4 kommentarer:

Reidar sa...

Super blogg - tusen takk!

Det kommer jo litt snø nå. Vet noen noe om det er sjanse for nykjørte spor fra Eggevollen/Eiksetra tirsdag morgen? Gjerne med smøretips også.

Gunnar Schei sa...

meget mulig det kjøres overalt i morgen tidlig, i hvert fall i Lier. I så fall er det nok blå swix som gjelder, med de tempene vi ser nå

Reidar sa...

Krysser fingra for det ja :)

Og takk!

Dagis sa...

Hei har du noen formening om når Drammen setter i gang med pakking og prepping? Hvor mye mer snø trenger de?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk