fredag 19. februar 2010

Snøvær og kulde

Oppdatering lørdag: kl 11 i dag har det kun blitt kjørt på Årbogen i Finnemarka, men på sørsida er det kjørt både i Strømsåsen og på Konnerud, samt rundt mif-hytta. Derfor anbefaler jeg en tur i Strømsåsen i dag. Smøretipsene fra i går gjelder fremdeles, selv om det nå er et par grader kaldere.

Jeg antar at det vil bli kjørt i Finnemarka på søndag. når snøværet stopper.

Fredag var det -10 grader, og det har kommet drøyt 20 cm snø. Det er mer snø i vente, og synkende temperaturer. Bruk blå swix, evnt med litt grønt, legg 3-4 tynne lag. Bruk CH6 glider.

I dag har Modum kjørt løypene i området Engersetra-Dypingen. Lier har kjørt fra Eiksetra til Kanada via Saga og Nykjua. De har også kjørt ut til Fallet, samt noen løyper i Eikseterområdet: Eggevollen, Løken og Skaret, samt runden på Storsteinsfjell. Drammen har kjørt hele løypenettet, så her ligger det godt til rette for en skitur. Nedre Eiker har kjørt på Årbogen og har på ettermiddagen kjørt ned til Åssida og Solbergelva via Marivann.

På sørsida er det kjørt alt av løyper i Strømsåsen, og på Konnerud er det også satt spor i hovedløypene Hallermoen-Dalen-Sifhytta-Sagdammen-skistadion. Det er også kjørt i lysløypene ved mif-hytta.

Om dere har muligheten vil jeg anbefale en tur fra Engersetra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei
Føremelding fra hytta ved Vesleper:
Her oppe er det nå -15 grader og snødybden er 115cm,løypene har føyket igjen og det snør litt kl.20.00 lørdag 20.02.
Hilsen Egil Chr Thorstensen

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk