fredag 16. desember 2022

Veldig flott i Nord-Finnemarka

Det har kommet en del snø siden sist, men temmelig lett snø nå i kulda. Det er satt nye spor fra Kanada, og selv om det er litt lite snø og en god  del grus de første 2 km, så er det drømmeforhold fra Dammyrdammen og innover til Nykjua. Helt strålende!

Det er også satt spor i Eikseterområdet, og her er det jevnt over ganske fine forhold. Merk at det er flotte forhold oppe i Montebellotraseen på Vestskauen i Sande. Og veldig lite folk!

Det er meldt mer snø både i dag og i morgen, så vi kan håpe at resten av marka også åpner seg for oss skiløpere!

Det er foreløpig temmelig kaldt og alle varianter av blå eller grønn vil gi godt feste. Husk å ikek elgge på for tykt, det bør holde med et par tynne lag som korkes godt ut. Husk også ski med fin slip, om du har flere skipar å velge mellom.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for super informasjon i år igjen . Til søndag blir det Fredrikstadfolk i bakkene ved Kanada. ☀️❄️

Anonym sa...

Se opp for Østfoldingær som aldri har sett så lange bakkær før😄

Runar sa...

Bra nå. Kamstrup-Vrangen-Løken fra syd, tørr is og godt oppgått spor hele veien. Storsteinsrunden og Skimtrunden er også ganske gode nå, mer snø så blir det perfekt.
Det beste nå er smøreski, har selv blitt veldig glad i felleski som en allrounder men på dette tørre føret med en del løs snø og litt løse spor så blir det mye glipptak og relativt dårlig glid. Det selges vel mest felleski i dag og det ser jeg på mange i løypa med den nevnte problematikk spesielt i motbakker.

Gunnar Schei sa...

Støtter kommentaren om smøreski. Jeg bruker selvsagt ikke noe annet, men ser de samme utfordringene på folk i løypa.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk