søndag 11. desember 2022

Fint på Tverråsen - ganske gode forhold

Var en tur på Tverråsen i går for å se hvordan forholdene har utviklet seg. Det er litt over 20cm natursnø der oppe og temmelig bra nedbørmengden tatt i betraktning. Det er ganske ok spor, ikke helt jevnt, og i nedoverbakkene er det tidvis litt ruglete og litt krevende å styre. Dritabakkane er ok, men det er litt oppkjørt og tidvis nesten litt isete. mange tok av skiene og gikk ned, noe som er forståelig. 

Nede på Martinsløkka er det stadig mer kunstsnø så her er det gode forhold nede på flatene. Det er også ok forhold opp til Løken/Vrangen. Merk at det ikke er kjørt opp til Svarthamna, fordi veien er brøyta for skogsdrift - veldig synd. Jeg håper de snart får avslutta dette arbeidet.

-10 til -15 grader nå, temmelig kaldt - så kle på dere godt. Feste er svært enkelt, alle varianter av blått og grønt fungerer, men pass på at du ikke legger på for tjukke lag. Velg også de mest finslipte skiene du har, men husk at det kan ligge litt grus i utforkjøringene der folk har skrenset.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Var på Montebello forrige Mandag og det var veldig bra løyper, ikke rart folk drar dit i stort antall. Strekket fra p plassen og opp til hovedløypenettet var tidligere ofte dårlig, men i sommer ble det planert og lagt grus der også så nå var det så og si like bra der som forøvrig. Men terrengløypene der er bare plankjørt med skuter stort sett uten spor. Vært mange runder på Tverråsen og håper på mer snø da det er litt tynt, og ikke noe mildvær..

Runar sa...

Etpar runder på Tverråsen i dag, smøreski med god gammeldags V30 satt godt. Ville ikke valgt de beste skiene da det er noe stein her og der som skjules av flortynt lett snølag, og endel grus nederst mot Landfalltjern.
Løypene opp fra Drammenssida er brukbare men ikke mer enn det, det er veldig ujevnt og ikke sposatt bare oppgått spor der det er mulig.Så forsiktighet nedover da det vingler veldig i fart. Snøen i terrenget er hard og bærer godt så det er jo et alternativ her og der. Lite eller ingen fuktighet i traseene nå, Tjuvtjernisen er trygg. Hørt noen har gått på Løken også og at den var trygg. Kanskje lurt å ha med ispigger en stund til om du skal på isen noe sted, jeg har med det.

Runar sa...

Bedre forhold nå med litt nysnø men vi trenger mer. Skimtrunden er relativt løs og ikke stedet å hverken stake eller løpe hardt, det setter seg etterhvert eller etter en nykjøring. Ekstremt trått i dag men det var fint på Tverråsen også. Så at Storstein også er kjørt men det er i så fall første kjøring der i vinter så ikke forvent det helt store. Løst også på Langemyr og Bolstadveien men de har ihvertfall kjørt nå da. Skal sjekke ut Kamstrup en av de nærmeste dagene...

Anonym sa...

Kamstrup er brukbar med spor men med litt steiner som stikker opp her og der,ikke sporsatt fra Marimyr og ned til smalvrangen. Isen er trygg på vrangen og løken, oppgått spor over hele.

Anonym sa...

Tverråsen er bra nå.
Ganske greit fra Tverråsjuvet og opp til myra også.
Fra Landfall og opp til Tverken, greit. Litt løst i selve sporet.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk