lørdag 2. desember 2017

Fine forhold lørdag?

Det er i skrivende stund ca - 4 grader og blå extra-føre i tradisjonelle kuldehøl som Eiksetra, men det er meldt noe varmere utover dagen, opp mot +1, og kanskje ørlitegrann nedbør. Vi ser også at de ter vesentlig varmere andre steder, rundt 0 på Tverken. Vi får se. Når tempen endrer seg må selvsagt smøretipset følge med, men dersom varmen ikke blir langvarig bør det være mulig å benytte tørrvoks. Rundt 0 grader vil kunne fungere med VR50 og dersom de tstiger ytterligere - VR55 muligens. Litt vanskelig å spå så lenge tempen varierer rundt 0 grader.

Mange har nok skaffet seg felleski de siste månedene - det kan være lurt i dag

Ingen nye spor i dag tidlig, men det ble kjørt ganske mye tidligere i uka som holder seg godt. Tverråsrunden ser ganske bra ut nå faktisk. Merkelig nok er det ikke kjørt i Ulevannsområdet - det spørs om ikke Nedre Eiker prioriterer sørsiden av elva mer, slik vi har sett før.

God tur - og fortsett med kommentarer og løypemeldinger. Særlig stor takk til Runar for hyppige og gode detaljrapporter!

6 kommentarer:

Runar sa...

Store temperaturforskjeller i dag. Kaldt nede på Åssida og noe over null grader på Tverken og Skimten(+2 på den ene gradestokken og 0 på den andre). Det var ikke så mildt at det drypper av trærne, men det falt litt regn da jeg gikk hjemover igjen nå og snøen begynner å bli litt kram. Fortsatt greie løyper over Skimten og Tverråsen. Blir raskt oppskrapt i utforbakker så pass opp for steiner.

David Fdez. Garcia sa...

Finnes noe app som «iMarka» til Drammens marka?

Dagis sa...

Fremdeles voks? Noen som vært ute i dag eller seint i går?

Runar sa...

Nå har snøen satt seg i terrengløypene på Tverråsen og Skimtområdet og en god del steiner har kommet frem på utsatte slitasjesteder. Dette er ikke løypene man flyr fort på treningstur i nå, men de er utmerket for å kose seg i skogen. Mildværet har ført til noe blanke spor her og der og at snøen har sunket litt sammen. Jeg har satset på felleski men ser at mange har klart seg fint med vanlige smøreski og voks. Det er ikke kjørt over hele Storsteinsfjellrunden, bare den lille sløyfa fra Skimtvarden og opp igjen til Skimtvannet omtrent.

Anonym sa...

Isete og slitt mange steder nå. Dro over stein/grus rett på nedsiden av Tverken, som resulterte i ei stor, stygg ripe under de nye felleskiene. Og utforkjøringene rundt Skimten/Tverråsen er litt vriene.

Anonym sa...

Lysløypene på MIF-hytta og Konnerud er vel bankers fortsatt? Er vel litt grøvere underlag på MIF, men også litt høyere.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk