søndag 10. desember 2017

Rapport om føret - bruk grusskiene!

I dag har det vært en veldig flott dag i marka, litt kjølig kanskje, men det er bedre enn alternativet. I dag har jeg gått en lengre tur fra Kanada, hvor det er ganske fine forhold.

Fra Kanada var det ca 20 cm snø, og ganske mye folk. Det var relativt tørr snø, men en blanding av grovkorna og finkorna (men omdanna) snø, så jeg valgte et klister som fungerer godt på blandingsføre (KX40s). Jeg hadde spikerfeste hele veien.

Langs Åtteskillingsveien var det helt ok forhold, men i utforkjøringene var det litt hardt pga ploging. I tredje stigning (ca halvveis til Ulafoss) lå det mye grus og småstein i løypa, noe som førte til et par riper i skiene (ikke bruk de beste skiene- gruspar er å foretrekke). Så snart vi kom opp til Ulafoss ble det bedre, og løypene ut til Fallet var stort sett veldig bra. Men merk at de stedene sola tar litt, samt i utforkjøringer med sving ligger det en god del grus.

Det er også bra forhold på Konnerud skistadion og på Martinsløkka - begge steder kunstsnø. Her vil det holde seg bra framover. Vi satser på mer snø den kommende uka!

Det er grovkorna snø nå, så er universalklister fungerer ganske bra. Hvis du ikke har kjøpt felleski?

6 kommentarer:

Anonym sa...

De desidert beste forholdene i nærheten av Drammen er på Vestskauen. Kjør til Montebello Arena. 1,5 km med litt lite snø derfra, men fra Steinmyr er det 35 km med drømmeforhold! Emil

Atle sa...

Hei! Har aldri gått fra Kanada. Er det løyper for skøyting? I så fall hvor langt?

Ragnvald sa...

Fullt brukbart fra Kanada i dag. Gikk på blå ekstra med grunnvoks. Ikke mye grus å se i løypa.

Unknown sa...

Kanada går stort sett på grusvei flere mil om du vil. Fine skøyte
muligheter, men obs. det er lengre partier med jevn stigning (ca. 200-250 høydemeter) før det flater ut. Men da blir det jo også gøyalt ned igjen da.

Ragnvald sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ragnvald sa...

Hei, har du en bra runde å anbefale i Vestskauen for en som ikke har vært der før? Er det en skistue med servering der?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk