onsdag 9. mars 2011

Rubbeføre?

Oppdatering: I dag tidlig var det 0 grader og snøvær, typisk rubbeføre, altså at man bruker et relativt grovt sandpapir og rubber sålen. Dette gir godt feste på 0-føre og fallende snø.

Men nå er det varmere, ca +2 grader. Nå er jeg litt usikker, men satser på silver klister, som håndterer blandingsføre ganske godt. Det er mulig at VR60 også vil fungere, særlig i høyden. tar gjerne i mot tips på dette, jeg kommer ikke til å gå på ski i dag selv.

I dag har Drammen kjørt mesteparten av løypenettet, både rundene innafor, og lysløypenettet på Spiralen. På Konnerud er det også kjørt fra Dalen og Sagdamrunden, samt ned til skistadion og i Strømsåsen.

2 kommentarer:

SVKE sa...

Gikk Landfallhytta via Tverken til Skimten, ned til toppen av Dritarbakkene og bort Tverråsrunden i 14-15 tia i dag. 2-3 +grader ved Landfall og dårlig feste på klister med dekning (Rode Multi + Multigrade). Byttet til Nanogrip, spikerfeste men litt dårlig glid. I høyden hadde det snødd i natt, 5 cm halvtørr snø. Ikke noe problem, bortsett fra at det ikke var satt spor fra Skimten og ned mot Eiksetra, og videre bort til krysset ved Tverråsrunden. Der var det derimot perfekt preppa.

Fikk voldsomt med "is i rubben" der det ikke var kjørt. Hadde vært flott med voks i høyden, Multigr. eller kanskje til og med Weiss.

Er det noen som har erfaring med Hydrex eller tilsvarende på Nanogrip for å unngå ising?

SVKE

Dagis sa...

Tørt og fint far Landfalltjern og innover sent i går kveld. 21-tiden. Ikke antydninger til is i sporet. Virket ikke som løypene var kjørt i det hele tatt på Drammenssiden i går, men på Liersiden var det kjørt. Ikke klisterbehov der heller. Vi gikk på VR50+VR60 som ga knallfeste men var nok i mykeste laget. Tipper VR50 i noen lag hadde vært tilstrekkelig alene. Det var mellom -2 og -4 hele veien og siden det har det vært minus.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk