tirsdag 15. mars 2011

Gnistrende forhold!

Litt varierende forhold nå, siden det er i ferd med å bli litt vårlig. Kaldt om natta- varmere når sola står på. I dag tidlig var det - 8 i marka, nå er det ca +1 grad. Dette gir litt smøreutfordringer, men jeg anbefaler følgende: Legg grunnvoks i bånn og smelt det inn med strykejern. Legg deretter et par lag blå swix, før du legger et lag Rode Multigrade eller VR50. Legg deretter et lag Rode zero eller VR55, før du dekker det hele med et tynt lag Multigrade eller VR50. Dette kan justeres med å legge en mykere voks helt øverst.

Hvis du vil gjøre det helt enkelt, legger du kun VR55 ;-)

I dag har Drammen kjørt hele hovedløypenettet. Nedre Eiker har kjørt fra Årbogen til Solbergvann, derfra via Vrangen og Marivann ned til Aron og nesten helt ned til Solbergelva.

Lier har i dag kjørt alt av spor fra Kanada til Nykjua, Fallet og Saga, samt fra Øverskogen og opp mot Breili.

7 kommentarer:

Park sa...

Ja, nå er det virkelig flott innpå heia! - Når det gjelder meningsmålingen ang. skøytetraseeer, mener jeg bestemt at det mangler ett anltenativ: INGEN STEDER.
Flertallet går klassisk,og for de spesielt interesserte finnes det skøyteløyper nok i bla. Lier, Konnerud og Bragernesåsen.På Bragernesåsen synes jeg derimot det bør settes spor på begge sider. Det er jo her de helt unge skal ha sin føste ski-erfaring. Da blir det for dumt at det bare er spor på ene sida. Spesielt i helgene!
Drammensmarka er en del av Finnemarka. Alle renn i området går i klassisk stil, og særlig Hauer'n synes jeg vi bør ære med fortsatt å gå som han gjorde! Så får heller de få "skræva-løperne" heller slutte å ødelegge nykjørte spor...!

Anonym sa...

Ja til flere skøytespor, så man kan få seg en skikkelig langtur på skøyteski også, uten å måtte gå de samme løypene runde etter runde :)

Gunnar sa...

det er rom for alle mener jeg :-) Forutsetningen for å ha skøytespor er jo at traseen er bredere, go at det er klassiske spor på høyre og venstre kant, slik som feks i Lier.

Anonym sa...

Det er jo mye mer sjarmerende å gå i "vanlige" dobbeltspor. Mange traseer ville blitt ødelagt hvis de skulle lages breie nok til skøytespor i midten.

SVKE sa...

Var en tur på Blefjell i helga. Doble spor i begge retninger med 3-4 meter skøytepor i midten. Veldig bra.
Men det er jo god plass på fjellet, i Finnemarka måtte det bli ryddet mye skog for å få noe lignende, selv med bare ett diagonalspor i hver retning.

IL ROS sa...

Rom for alle: Helt klart.
Med bredere spor ville man gjort det enklere for flere. Om noen må ut i fiskebein, er det lettere å komme forbi for andre. I nedoverbakker blir det tryggere da man har større plass å ploge på (for de som gjør det). Hunder og barn blir ikke så mye i "veien" for de som raser av gårde. Tror generelt alle hadde hatt fordel av bredere løyper.

Anonym sa...

Til IL ROS:

Husk at det er stier i skogen om sommeren også. Synd å rasere disse pga. at man skal ha brede skiløyper over alt. Der det er plass naturlig er jeg for skøytespor, men området mellom spiralen og eiksetra bør få ære slik det er i dag. Skauen er ikke like koselig med svære skogsbilveier..

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk