tirsdag 22. mars 2011

Fram med klisteret!

Da har det vært skikkelig mildvær i noen dager, i dag tidlig var det +5 grader på Eiksetra, og dette betyr at det er blitt klisterføre. Det blir ikke kjørt så mye spor nå som det er så mildt, men Lier kjører i dag Lysløypa fra Eggevollen og opp til Eiksetra. Drammen kjører også noe, men jeg er usikker på hvor langt inn de har tenkt seg, følg med på skisporet.no i mellomtiden.

Om morgenen og kvelden er det hardt i sporene, til tross for mildværet. Årsaken til dette er at det kommer kulde opp fra tælan i bakken (for dere som ikke er fra Drammen, så snakker jeg om tele, altså frost i bakken) som skaper is når sola ikke står på. Det har også blåst en del barnåler fra trærne.

Smøretips: Legg et tynt lag isklister i bånn, som du varmer inn med strykjern. La dette avkjøle i noen minutter (helst minst 15) før du legger på aktuell klister. Der hvor løypene kjøres på nytt vil det være en del finkorna snø som kommer fram, her vil jeg anbefal Rode silver eller swix KR50, evnt silver universal.

Hvis du skal gå i eldre løyper, vil jeg brukt universalklister, enten swix vm universal eller Rode multigrade kilster.

6 kommentarer:

Mette sa...

Takk for gode smøretips! Jeg skal gå fra Breili til Spiralen til helga. Hvordan kan jeg vite om vanna er trygge der løypa går?

Unknown sa...

Glider er et must i dag!..

Park sa...

Status fra heia 512 moh.: Bare varmegrader hele døgnet innpå, derfor dårlig med omdannet snø. Finkornet, våt snø = elendig glid! 10 grader både mandag og tirsdag. 6 som det kaldeste på natta.. Men nå er det meldt kuldegrader kommende netter, og da snakker vi om supert klisterføre: Godt feste, god glid!!

Gunnar Schei sa...

vannene er ganske sikkert trygge å gå på, men jeg kan ikke garantere det. Normalt holder isen på vannene til midten av april

Per Olav Horne sa...

Var på tur i dag 23/3 Landfalltjern, kamstrup, Marivann, Vrangen, Solvang retur via Tverråsen. Isklister i bunn og VM på topp, bra feste. 12 grader på Tverken. Løypene feller fort sammen nå i varmen. Tror nok ikke kommunene kommer til å kjøre mye fremover. I år har de gjort en kjempejobb. Takk skal dere ha.

Gunnar Schei sa...

nå nå, det blir kaldere igjen, og det kommer ganske sikkert nye snøfall, kanskje allerede i midten av neste uke. Men foreløpig ligger det ikke an til ny rekordtur i mai..

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk