mandag 16. januar 2023

Blåswixføre

Det har vel ikke egentlig vært så mange ganger i vinter at det har vært "klassisk vintervær" med nysnø og -5 grader, slik det er nå (riktignok litt varmere noen plasser). Men det er altså blåswixføre nå på nysnø fra i går, og eventyrlig flott i skogen nå med snø på trærne i solskinnet.

Lier har kjørt alle løyper i Eiksterområdet, inkl Tverråsen og Storsteinsfjell. Jeg slår et slag for Lelangenrunden, test den folkens! Mestepartne av øvrige løyper ble kjørt i går, men det har kommet litt snø siden da, så sporene er ikke nødvendigvis perfekte.

Merk at det er meldt betydelig mer snø fra i kveld og til i morgen kveld!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lelangen-runden; hvor starter den? Hilsen newbie

Anonym sa...

Den starter ved Eiksetra (eller Martinsløkka). Gå inn til Svarthavna, opp alle bakkene og ta av til høyre mot Lelangen på toppen (etter det lille vannet), følg løypa under kraftledningene til Lelangen og så tilbake til Eiksetra igjen.

Runar sa...

Gikk Ulevannsrunden i dag fra Gamledammen(Arontoppen), og gikk forbi Lelangstraseen ved Tjuvtjernet og da var den ikke kjørt. Da jeg kom til Grunnvann fra Svarthavna kom løypemaskinen bak meg, han hadde da kjørt akkurat Lelang-runden...det var kjedelig for den tenkte jeg gå i dag. Ble isteden Storstein-Skimtrunder og Goliatrunden på vei hjem. Samla 39km. Bra forhold men trått og dårlig glid. Lier har som vanlig kjørt bedre enn Drammen. Lierkjøreren er ganske unik i Finemarka på hyppig kjøring og kvalitet på løypene. Skulle nesten tro det var privatdrift og ikke kommunal...

Anonym sa...

Synes nye skisporet "henger" en del når man gjør valg og flytter på skjermbildet/kartet, mulig det vil gå seg til etterhvert men jeg ser ikke verdien i endringene. Er åpen for rettledning om noen har andre meninger her.
La man markør på en løype tidligere kom det opp litt info om den traseen og det var nok for meg -men nå åpnes et helt vindu på venstre kant med masse info ihvertfall jeg ikke har behov for, så må det vinduet lukkes.
Mulig løypemaskinsymbolet har blitt litt mer veldesignet da...

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk