lørdag 21. januar 2023

Fantastiske turforhold!

Det er strålende vær i marka nå, flott solskinn, men temmelig kjølig. Ned mot -20 i groper og søkk, men såpass levelig som -5 på toppene. Kulda synker ned i gropene, slik det pleier å være når det er kaldt og lite bevegelse i luftmassene.

Det blir jo nesten ikke flottere med snø på trærne, blå himmel og trikkeskinner

Men nysnø og kulde gjør at det er temmelig trå forhold. Jeg anbefaler ski med en fin slip i dag. Finslipte ski sørger for at det dannes en tynn hinne med vann under skiene som bidrar til bedre gli. Normal slipte eller grovslipte ski betyr brems under nåværende forhold.

Smøreski anbefales defintivt nå, legg på et par-tre tynne lag med kald blå swix, eller tilsvarende. Det er enkelt å få feste på denne snøen, og lite slitasje.

Alt av spor er kjørt opp nå, på torsdag og fredag, og det er flotte forhold. Mange spor som vanligvis ikke kjøres er nå sporsatt siden det ligger godt over 1 m snø i skogen. Drømmeforhold, men kle dere godt!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hvor er dette? :-)

Anonym sa...

Da ser det ut til at de har kjørt opp "bakveien til Storstein". Denne er litt av en enhjørning. Noen som har erfaring med denne traséen?

KF

Glenn Østerud sa...

Er det noen som har gått fra Landfalltjern og innover mot Tverråsen etter at de har kjørt nye løyper i dag?

Runar sa...

Noen som kjenner til hva for snøtype det er i marka nå etter mildværet, er det tørrvoksføre eller klister eller...felleføre?

Anonym sa...

Ganske ujevne spor der det er kjørt i dag, litt dårlig eller for raskt frest på hard snø etter frostnatta kanskje, uansett lugger det godt i fellene når det er sånn. På tverråsen var det ikke kjørt i dag og litt glatte spor var responsen fra et par turister som gikk med smøreski.

Anonym sa...

Ser på skisporet at løypa fra Vrangla ned til Sandungen/Dypingen som møter løypa der fra Modum/Åmot-sida, ikke har blitt kjørt i vinter. Det er kjedelig fordi det var en mulighet til å komme seg over til Engersetraområdet/Åmot-Modumløypene nord for Snaukollen. De kjører den relativt uinteressante ned til Bordvika, men da må en gå på høvla grusvei over til Sandungen for å komme til Åmotløypenettet. Noen som vet hvorfor de har valgt dette? En kan sevlsagt gå over Snaukollen men den kjøres ikke så ofte og inn til snaukollen-toppen nordfra er det såvidt jeg vet kun skuterkjørt, og da enda sjeldnere. Det er dumt at det begrenses i det området når det også begrenses løypemulighetene med tappinga av Vrangen-Løken.

Anonym sa...

Tillegg til min forrige kommentar: De har også valgt å ikke kjøre løypa som alltid tok av fra øyvann-trollåsentraseen vel halvveis til Snaukollen) ut nord retning Daletjern. Denne var perfekt for å komme seg innpå Modumnettet. Dette er en terrengtrase så tømmerdrift er lite sannsynlig årsak og grusveien den uansett munner ut på er løypekjørt nylig så...

Runar sa...

Gikk til Snaukollen i dag fra drammenssida. Det ble kjørt igår kveld men de siste to hundre meterne til utsikten er ikke nykjørt og er ishard,anbefaler å gå til fots der. Forøvrig løypene prega av få gjennomkjøringer men absolutt brukbare. isen på Øyvann-Steindammen-Ulevann er tørr og du går så og si oppå skarelaget over det hele, så det er et alternativ til å følge maskinløypa rundt øyvannet. I gamle dager gikk den over vannene. Har gått opp deler av gamleløypa i dag over Steindammen-Øyvann.
Enkelte steder i løypene i marka har syklister fått gjennomslag og hjulene har laget "grøfter" i løypa, disse er det viktig å være obs på i utforbakker da det er skikkelig skummelt å få en ski nedi i stor fart f.eks om du ploger litt.

Anonym sa...

Runar skrev:
"Enkelte steder i løypene i marka har syklister fått gjennomslag og hjulene har laget "grøfter" i løypa, disse er det viktig å være obs på i utforbakker da det er skikkelig skummelt å få en ski nedi i stor fart f.eks om du ploger litt."

Kan ikke disse idiotene holde seg vekk fra skiløpene! Dette er livsfarlig!

Anonym sa...

Løypene er smekk fulle av bøss etter vindværet i går og må kjøres før de er brukbare, Drammens-løypemannskapet har fridag...

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk