tirsdag 31. januar 2023

Skiftende forhold

Det var nylig kaldt, så ble det varmt og klisterføre, så kom det voldsomt vindvær og bøss i løypene (det må kjøres på nyt for at det skal bli mulig å gå på ski) og nå snør det igjen. Det er ikke melddt mye snø, men når det settes nye spor med blanding av ny og gammel snø vil det bli blandingsforhold. Det er mulig det fremdeles vil være klisterføre, men det vil avhenge av hvor mye snø som kommer. Jeg skal gå i kveld, så jeg vil vite mer da.

4 kommentarer:

Runar sa...

Jeg tok en kortkort runde igår på kvelden, goliatrunden fra gamledammen med langemyr og om tverken, og selv om drammen hadde kjørt den så var den bøssfull faktisk. Klister der ville vært kjedelig.. Feller derimot...bare lugga.

Anonym sa...

Noen smøretips for fredagen i marka, noen som har testa snøen i dag?

Anonym sa...

sorry mente torsdag i morra altså med kaldt fint vær. Fredag blir det nysnø

Runar sa...

Tur-retur Nykjua i dag fra Drammenssida. Veldig skarpt føre og stor smøreslitasje. Det ble kjørt nodover fra Eiksetra igår men det var blitt temmelig hardt i traseen til i dag. Beste løypene definitivt fra Saga og oppover, der den går i tett skog har det falt ned mye snø i mildt vær og den er harva opp med resten, noe som gir en del iskorna/isklump-snø der og da glipptak med voks. Brukte vp45 og blå ekstra litt om hverandre...Godt feste forøvrig.
Så til min glede at det nå var kjørt opp skuterløype til Hovlandrunden fra krysset ved vesle Nykjua. Men det var ikke tid eller krefter til å ta den i tillegg i dag.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk