tirsdag 16. januar 2018

Store snømengder

Det har kommet over 30 cm snø det siste døgnet, og mer er i vente. Jeg ser at Drammen har kjørt Hvalsdamrunden, men jeg antar at det fleste løypekjørerne vil vente litt før de kjører på nytt. Jeg kommer tilbake med mer.

Lier har kjørt i Eikseterområdet i dag, samt på Tverråsen. Drammen har kjørt på Spiralen.

Det er nå rett under 0 grader. Jeg ville brukt VR50 i dag, eller rubb. Felleski er sikkert fine i dag

10 kommentarer:

Runar sa...

Nå er det mer enn nok snø til at Eiker kan kjøre fra 800 meter'n og opp til skytebanen og videre til Kamstrup. Håper de tar den med etterhvert når det øvrige løypenettet er kjørt. Det er en utmerket innfallsport til marka for de som ikke har mulighet til å kjøre bil dit eller synes det er kjedelig å gå fiskebein opp aronsløypa(anbefaler å ta heisen når den går, det er en fantastisk enkel måte å komme inn i det fineste området på kort tid).
Men nå er det nok snø her på Aron, har måkt NOK nå! :)

Erling sa...

Jeg gikk fra 800 meteren til skytebanen på søndag og opp der var det ikke kjørt og strengt tatt litt for lite snø. Videre fra skytebanen til Marivann var det jo veldig bra. Men neste gang blir det nok heller heisen opp og Gladbakk ned, bakkene til Marivann er veldig seige. Så jeg håper de kjører hele veien ned til 800 meteren.

Runar sa...

Ser ut som det vil bli ferdigkjørte løyper først ett stykke utpå dagen i dag, det er mye å ta etter snøfalelt. Men Eiker har vært tidlig ute og tatt hele Gladbakktraseen fra 800 meter'n sånn som jeg ønska meg:)

Anonym sa...

Ifølge kommunens nettsider prioriteres rydding av trær noen dager. Lysløypene holdes mørke. Målet er å komme i orden til helga.

Runar sa...

Veldig bløte løyper nå og de har kjørt det meste,herlig med all den deilige snøen:-)
Gikk opp Gladbakk og den traseen er nå kjempebra! Vesentlig bløtere løyper fra Marimyr og videre, en oppkjøring til så sitter det.
Jeg må tillate meg, selv om Gunnar ikke liker sånt prat her, å oppfordre folk til å gå med klassiskskiene sine og ikke skøyteski nå i dedikerte klassistraseer slik som vi har flest av i marka. Jeg var ute midt på dagen og flere hadde gått med skøyteski til tverken og videre og med så bløte løyper er det dårlig gjort ovenfor alle andre da det harver opp sporene. Om dere ikke klarer å la være, vent i det minste til løypene er skikkelig harde for da ødelegger det ikke sporene så mye. På forhånd, takk for at dere viser hensyn!

Dagis sa...

Landfall - Tverken - Skimtrunden i kveld onsdag. Nok snø, noe løst, men alt i alt fantastisk. VR45 ga topp feste men litt trått når det er så løst.

Torleif sa...

Vil klage på en elg som hadde ødelagt sporet over langemyr :p

Var ellers ute på en tur i går kveld. Veldig bløte løyper i Drammens nett. Dessverre var det ikke kjørt gamle kamstrup til Marimyr.... DRAMMENS LØYPERKJØRER: Vær så snill å kjør den!

Nedre eiker hadde fastere forhold (Gikk Marivann - Ulevann - Langevann - Svarthamna -> Kjempeforhold).

Lier har antagelig hatt trøbbel med maskinen da det kun var beltet opp mot skimten

Nå kjøres det på nytt av Drammen, så antar det blir knallforhold nå.

Runar sa...

Elgtråkka spor er bare sjarmerende:-)De liker seg i løyper når det er dyp snø.
Merket også at det var bløtere i sporene til Drammen igår, litt merkelig da de ble kjørt omtrent samtidig med Eikers, kan han noe med typen maskin å gjøre kanskje.

Anonym sa...

Nydelig med hodelykt i marka i kveld, og så flotte løyper. Masse snø i terrenget og på trærne. Skal en del mildvær til for å smelte så føret bli borte sånn med tanke på at det meldes mildere fra mandagen av.

Anonym sa...

Mildværet kommer vel ikke før torsdag, iflg yr.no.
Ikke at yr er noe å stole særlig på, men dog.
Denne snøen må da ligge til sankthans?
;-)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk