søndag 28. januar 2018

Skikk og bruk i skisporet

Det har tidligere ved et par anledninger vært litt diskusjon på bloggen rundt skikk og bruk i sporet. Her er en artikkel som oppsummerer en del ting. Jeg er enig i det meste her - det viktigste er å ta hensyn, og for oss som er flinke på ski: Vi har et ansvar for å bidra til å gjøre det hyggelig for de som ikke har på skiene så ofte, og som kanskje gjør ting som virker litt underlig:

https://www.dinside.no/fritid/loype-her-er-reglene-for-skikk-og-bruk-i-skisporet/69372726#_ga=2.189486316.65113708.1517068155-967434916.1413018735

4 kommentarer:

Dagis sa...

Hva med en diskusjon om smøretips for Natthauern? Kan zero være aktuelt?

Runar sa...

Var ute i dag i området Langemyr-Kamstrup-Tverken-Skimten. Det var gangbart med tørrvoks, ble ikke mildt nok til å ise sporene, men hvordan det er lenger ned retning Landfalltjern aner jeg ikke. Det var ikke perfekt i sporene men noe "ruglete" da det tydeligvis lå igjen noe is fra tidligere mildvær og våt nedbør fra noen dager siden og dette har blitt harvet inn i sporet. Ser at det er litt over null grader ved Tverekn nå så det blir nok interessante forhold å smøre på. Prøv feller, det er folk som går både Birken og Vasaloppet med det og gjør en bra figur så det duger absolutt. var vel en som vant Fredagsbirken med det i fjor? En Skinstad..? Og en ble nr rundt 150 i Vasaloppet med det.

Anonym sa...

Smøretips Hauern?!

Gunnar Schei sa...

Vi skal legge ut tips til hauern. Det ser ut til å bli kaldt!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk