mandag 1. januar 2018

Mange nye spor

Godt nyttår alle sammen! En ekstra takk til Runar som til stadighet legger ut veldig nyttige kommentarer!

Vi satser på en strålende vinter med mye snø, sol og tilstrekkelig kulde.

I dag er det litt krevende snøforhold med plussgrader og fallende snø og regn.

Men mange spor er kjørt:
- Lier: Eikseterområder, Tverråsen og Storsteinsfjell. Merk mye overvann på myrer og vann
- Drammen: Spiralen, Hvalsdammen. Tverken, Skimten og Kamstrupen
- N.Eiker: Ulevannsomrpdet og ned til Marimyr langs Kamstrupen
- Konnerud: Vestskauen, Skistadion og Bremsarunden

Smøretips: I da ger det veldig varierende forhold og vanskelig å legge inn et godt tips.

Ved regn: Bruk et klister for blandingsføre
Ved fallende nysnø: Bruk rubb, felleski eller forsøk med VR55

Legg gjerne in førerapport!

11 kommentarer:

Dagis sa...

Godt nyttår til bloggsjef og alle bidragsytere! Gikk fra Landfalltjern til Skimten og deretter Tverråsrunden. Satset i dag på zero-skia og det fungerte veldig bra fra 15-tiden. Det var da rundt en plussgrad. Etter at sola gikk ned frøys det litt på og festet ble noe redusert. Men fungerte bra nok. Deilig at hjemmebanen har blitt så bra! Bare å komme seg ut nå.

Anonym sa...

Noen som har en lysløype å anbefale?

Runar sa...

Gått Tverrås -og Skimtrundene i dag. Litt hardt og småisete i løypene etter mildværet i høyden igår. Jeg lå ute på Måneskinsheia nyttårsnatta og det regnet faktisk en times tid nyttårsdagen. Så ut til at det er kjørt maskin inn Goliattraseen nedenfor sportskapellet, jeg gikk ikke inn der og den er ikke markert som kjørt på skisporet.no, men jeg vil anta at de har tatt den over til marimyr. Noen som vet?
Generellt bra med snø i høyden nå, litt småstien enkelte steder men ikke plagsomt. Vær litt forsiktig i utforkjøringene ned fra Skimten/Tverråsen i kveld da det er isete og hardt å falle.

Unknown sa...

Det er tråkket/ preparert med veldig varierende resultat fra Tverken til Marimyr i dag. Med endel mere snø de nærmeste dagene kan det bli bra.
Det er også tråkket ned til Hvalsdammen fra Tverken.

Pål sa...

Gikk fra Eggevollen til Lelangsplassen og tilbake via Løken. Skulle ønske det var kjørt strekket fra Grunnvann til Lelangen også men flott i måneskinn.

Pål

Anonym sa...

Noen som vet om det noensinne blir kjørt i lysløypa mellom Krokstadelva-Solbergelva og Aronsløkka, og ned dit fra Marivann lenger?

Runar sa...

Anonym: Joda det blir kjørt der men det er alltid den siste traseen de prioriterer etter å ha tatt alt inne i marka. Ofte kjører de også kun ned til skytebanen og ikke videre til 800 meter'n slik at man må gå til enden av denne om man kommer fra aron-sida og så gå til fots på grusveien opp til bommen på nerdamsveien og inn til skytebanen derfra. Denne løypa trenger en del snø for å kunne kjøres da den går i terrenget i solhellinga. Det er Eiker som har ansvaret for den og det kan se ut som om de sparer inn penger på løypekjøringa for tida.

Anonym sa...

Hei,
Hadde et håp om at 800-meteren var kjørt i løpet av de siste dagene, men det var den ikke viste en test-tur i dag.
Trist for denne løypen er både barnevennlig og kvelds vennlig.
Jeg har prøvd å følge med på skisporet om den blir kjørt, men treffer nok ikke helt på løypa. Søker finnemarka og da ser det ut til at den er kjørt, men det stemmer jo ikke.
Er det noe bedre jeg kan søke på for å få den opp i løypekartet?
Siden det høres ut som denne distansen er nedprioritert, er det noen andre lignende løyper i området Åssiden?
Setter stor pris på svar og hjelp. ����

Runar sa...

Hei igjen.

Solbergelva-aron(800metern) står ikke markert som kjørt på skisporet pr nå (grå farge). Jeg vet de tok den med scooter tidligere i vinter. Jeg forventer at den snart kjøres pga snøfallet, de venter som regel til det har sluttet å snø men som sagt tar det alt inne i marka først. Enig i at det er en fin løype, jeg bor selv i enden av den på aronsida og det er en bra innfallsport til marka opp til Marivann, dog med en god del stigning da. Eiker er litt trege me å oppdatere kjøringene sine på skisporet.no - du kan jo se på lier-ski.com isteden og velge Eiker nord i nedtrekksmenyen der og se om de oppdaterer der. Alt av løyper står listet opp på den nettsida, men den virker ikke såvidt jeg vet med andre nettlesere enn explorer..
Andre løyper med lys på åssida må bli opp Blåsteinsbakkene på toppen av Kastanjesletta, men det er jo konstant motbakke da opp til landfallhytta, men vel oppe kan en jo gå inn på lysløypenettet på Spiralen.

Torleif sa...

Noen som har vært ute i dag?
Er det tørr snø i høyden?
...eller er det rubbeføre?

Runar sa...

Tørrføre i høyden. Vært alle rundene i marka idag: opp Aron, inn Kamstrup-Marimyr-Tverken, Skimtrunden, Storstein og Tverråsrundene. Drammen har ikke kjørt gamle Kamstruptraseen denne gang. Marimyr-Tverken er helt fin nå men litt bløtt i spora enda. Målt snødybden ymse steder fra Marimyr til Storstein og den var fra ca 75-100cm. Alt er oppkjørt, noe bløtt pga mye nysnø så en runde til med løypemaskin og det blir bra. Ingen steiner observert noe sted i løypene, ikke engang rundt Tjuvtjernet:)Har ikke noe smøretips da jeg brukte felleski. Men fra midtveis opp i aron gikk det over fra våt til tørr snø. Fikk noe ising i fellene så det er vel rundt nullføre.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk